Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Nyheter 2023

Nyheter 2023

  • Från och med idag, den 1 februari, tas rekommendationerna kring att bära munskydd i vårdlokaler bort.

  • I februari startas en forskningsstudie på förlossningsavdelningen NÄL, där kvinnor i latensfasen, den så kallade tålamodsfasen, genom digitala vårdmöten ska få hjälp i sitt förlossningsarbete. ”Att erbjuda videosamtal kontinuerligt kan skapa trygghet och minska behovet av att åka, ibland långväga, till sjukhuset för rådgivning och stöd”, säger Viola Nyman, barnmorska, filosofie doktor och ansvarig för studien.

  • Efter sju veckor med förhöjt beredskapsläge fattade sjukhusdirektör Björn Järbur den 31 januari kl. 17.25 beslut att NU-sjukvården ska återgå till normalläge igen.

  • Intensivvårdsavdelningen lyckas med något som många andra verksamheter kämpar hårt med: rekrytering. Just nu finns fler kompetenta sökande än tjänster att tillsätta. Bland medarbetarna är trivseln utbredd. ”Här kan jag fortfarande utvecklas efter 30 år i intensivvården, det är fantastiskt”, säger Camilla Hellberg, undersköterska.

  • I fredags invigdes barn- och ungdomspsykiatrins nya lokaler i Trollhättan. I detta BUP-centrum samlas nu mottagningarna i Trollhättan och Vänersborg och blir BUP Öst.

  • Lagkänsla och en närvarande chef. Det är två av nycklarna till avdelning 4:s anmärkningsvärt goda resultat i medarbetarundersökningen 2022. ”Jag är så otroligt stolt över mina medarbetare men också vad våra patienter säger om vården hos oss”, säger Inger Karlsson, avdelningschefen som i sommar går i pension efter 49 år i vården.

  • Nu har samtliga tre vårdnära lager (VNL) på NÄL uppdaterats och den 12 januari firades invigningen av nya VNL 3. Senare i år ska även det vårdnära lager som finns på Uddevalla sjukhus uppdateras.

  • Efter drygt två veckor med förstärkningsläge beslutade sjukhusdirektör Björn Järbur kl. 12 måndagen den 16 januari att sänka beredskapsnivån i NU-sjukvården från förstärkningsläge till stabsläge.

  • Uppgiftsväxling där sjuksköterskor ger injektioner vid kronisk migrän i stället för läkare och digitala besök för uppföljning av strokepatienter. Det är bara några av de bilder från arbetsvardagen som avdelning 53 visat upp denna vecka på NU-sjukvårdens Instagramkonto. Inläggen har mötts av nyfikna frågor och uppskattning – som det brukar vara på sjukhusets stafettkonto.


Senast uppdaterad: 2023-01-31 15:58