Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Press

Nyheter från NU-sjukvården

För gravida med diabetes är det viktigt att hålla blodsockervärdet på en jämn nivå under hela graviditeten. Detta bland annat för att minska risken för missbildningar hos barnet och för att barnet inte ska bli för stort inför förlossningen. Gravida med diabetes har därför tät kontakt med specialistmödravården och sjukvården under hela graviditeten.

Den 23 mars utlöste NU-sjukvården förstärkningsläge med anledning av coronapandemin. Drygt tre månader senare beslutade särskild sjukvårdsledning (SSL) den 3 juli att sänka beredskapsnivån till stabsläge.

Från och med 1 januari 2021 kommer de laboratoriemedicinska verksamheterna i NU-sjukvården, Södra Älvsborgs Sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset och Sjukhusen i väster att samorganiseras. Medarbetare och enhetschefer arbetar kvar på respektive sjukhus, men kommer organisatoriskt höra till Sahlgrenska Universitetssjukhuset inom nya regionala verksamhetsområden.

 

Senast uppdaterad: 2019-10-24 14:22