Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Coronapandemin medför flera tillfälliga förändringar inom NU-sjukvården, exempelvis vad gäller besök på sjukhuset och verksamheten på vissa enheter.  Läs mer på NU-sjukvården samlingssida om coronavirus

Press

Nyheter från NU-sjukvården

Under de senaste månaderna har NU-sjukvården rekryterat cirka 70 nya medarbetare och 500 personer har fått andra arbetsuppgifter än vad de normalt utför. Tillsammans med Kunskapsförbundet Väst peppar och preppar NU-sjukvården både nya och befintliga medarbetare med kunskap de behöver.

Den 11 mars klassade WHO utbrottet av covid-19 som en pandemi. Sedan mitten av mars har NU-sjukvården hittills vårdat cirka 700 patienter med misstänkt eller bekräftad covid-19. Sjukhusdirektör Björn Järbur är tydlig: "I NU-sjukvården har vi ännu inte nått toppen".

NU-sjukvården har startat ett specialiserat team för patienter med svårbehandlad endometrios. Målet är att teamets multiprofessionella kompetens ska skapa större trygghet hos patienterna.

 

Senast uppdaterad: 2019-10-24 14:22