Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Press

Nyheter från NU-sjukvården

Läkemedelsfel är en av de mest vanliga patientsäkerhetsriskerna. Särskilt utsatta är multisjuka äldre patienter. På NU-sjukvårdens kirurgiska akutvårdsavdelning, KAVA, minskade antalet tillfällen med läkemedelsfel med 72 procent, tack vare ett nytänkande samarbete med sjukhusets läkemedelsenhet.

Tack vare ett samarbete mellan lungkliniken, öron-, näsa-, halsmottagningen, neurologkliniken och vårdhygien finns nu rutiner och utbildningskoncept för att stötta kommunpersonalen i vården av personer som behöver andningsstöd genom trakeostomi.

NU-sjukvården har liksom övriga verksamheter i Västra Götalandsregionen under hela hösten haft problem med datorer som kraschar när de sätts igång. I början av november eskalerade problemet och antalet hårddiskar som kraschade ökade. Sjukhusledningen såg mycket allvarligt på det inträffade och beslutade i tisdags den 5 november att utlösa stabsläge i NU-sjukvården. Efter ett intensivt arbete med att byta hårddiskar har läget stabiliserats. Bedömningen är att sjukhuset nu närmar sig ett normalläge och måndagen den 11 november avblåstes stabsläget i NU-sjukvården.

 

Senast uppdaterad: 2019-10-24 14:22