Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Press

Presstjänst

Presstjänst

NU-sjukvårdens presstjänst, helgfria vardagar, kl. 8.00-16.30. 010-435 65 01 nu.presstjanst@vgregion.se

Nyheter

Pressmeddelanden publiceras som nyheter. Vid frågor kontakta NU-sjukvårdens presstjänst.

Fotoförbud på sjukhuset

Fotoförbud

Om du vill fotografera eller filma i NU-sjukvårdens lokaler behöver du tillstånd.

Pressbilder på chefer i NU-sjukvården

Pressbilder

Här hittar du pressbilder på NU-sjukvårdens ledning och chefer.

Nyheter från NU-sjukvården

  • Läkemedelsfel i övergångar mellan olika vårdenheter är en av de allra vanligaste bristerna i vården. I NU-sjukvården har farmaceuter funnits i flera år för att stärka arbetet med läkemedelshanteringen på vårdavdelningarna. Nu finns även kliniska apotekare på akutmottagningen på NÄL.

  • Ali Nur är 19-åringen från Vänersborg som på några få veckor blivit hemma på NÄL. Som feriepraktikant är han en av 22 gymnasieungdomar som sommarjobbar i NU-sjukvårdens verksamheter.

  • De senaste dagarna har trycket på NU-sjukvården blivit allt mer ansträngt. Insatser sätts in för att ytterligare optimera både in- och utskrivningar. Men NU-sjukvården försöker också lotsa patienterna till rätt vårdnivå från början, eftersom sjukhuset märkt att det är många som kommer till akutmottagningen med åkommor där de kan få snabbare hjälp av primärvård eller 1177.

 

Senast uppdaterad: 2016-05-30 15:38