Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Press

Presstjänst

Presstjänst

NU-sjukvårdens presstjänst, helgfria vardagar, kl. 8.00-16.30. 010-435 65 01 nu.kommunikation@vgregion.se

Nyheter

Pressmeddelanden publiceras som nyheter. Vid frågor kontakta NU-sjukvårdens presstjänst.
Fotoförbud på sjukhuset

Fotoförbud

Om du vill fotografera eller filma i NU-sjukvårdens lokaler behöver du tillstånd.
Pressbilder på chefer i NU-sjukvården

Pressbilder

Här hittar du pressbilder på NU-sjukvårdens ledning och chefer.

Nyheter från NU-sjukvården

  • Fredagen den 23 juli kl. 13.48 beslutade särskild sjukvårdsledning, SSL, att avveckla stabsläget för covid-19. Det innebär att NU-sjukvården efter drygt åtta månader med stabs- och förstärkningsläge lämnar den särskilda beredskapsorganisationen och återgår till normalläge.

  • Sedan pandemins start, i mitten av mars förra året, har NU-sjukvården vårdat drygt 4 850 patienter med misstänkt eller bekräftad covid-19. Av dem har cirka 1 770 varit bekräftat smittade. Drygt 200 patienter har behövt vård på IVA, intensivvården. Första vågens topp var den 9 maj förra året, den andra vågens topp kom den 17 december.

  • 35 000 givna doser. Det är resultatet när NU-sjukvårdens vaccinationsmottagningar stänger verksamheten efter en vår med vaccination mot covid-19. ”Det har varit enormt mycket att göra hela tiden men jag har haft så positiva och glada medarbetare som alla varit helt otroliga på att ställa upp”, säger Annette Nyström, enhetschef för mottagningarna.

 

Senast uppdaterad: 2016-05-30 15:38