Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Press

Presstjänst

Presstjänst

NU-sjukvårdens presstjänst, helgfria vardagar, kl. 8.00-16.30. 010-435 65 01 nu.presstjanst@vgregion.se

Nyheter

Nyheter skickas även ut som pressmeddelanden. Starta prenumeration, vid behov.

Fotoförbud på sjukhuset

Fotoförbud

Om du vill fotografera eller filma i NU-sjukvårdens lokaler behöver du tillstånd.

Pressbilder på chefer i NU-sjukvården

Pressbilder

Här hittar du pressbilder på NU-sjukvårdens ledning och chefer.

Nyheter från NU-sjukvården

  • VGR:s operativa hälso- och sjukvårdsnämnd, OSN, ger NU-sjukvårdens styrelse ett fortsatt uppdrag för Samverkande sjukvård – den prisbelönta samverkansformen mellan NU-sjukvården, kommuner och andra vårdpartners i Fyrbodal. Bland övriga uppdrag som OSN ger till NU-sjukvården för 2024 återfinns även att nära och specialiserad vård fortsätter erbjudas i Lysekil, Strömstad och Bäckefors.

  • 80 sökande. 50 behöriga. 20 platser. Idag, den 27 september, startar den nya lärlingsutbildningen till sjukvårdsbiträde, ett samarbete mellan NU-sjukvården, Kunskapsförbundet Väst och Uddevalla Vuxenutbildning. Sjukhuset blir platsen för både teori och praktik.

  • Den 13 september är det Världssepsisdagen. I Sverige drabbas omkring 50 000 personer av sepsis varje år. Dödligheten är hög, upp emot 40 procent, och vanliga grupp A-streptokocker leder allt oftare till sepsis. För att kunna ge den livsviktiga behandlingen i rätt tid, har NU-sjukvården sedan några månader tillbaka ett nytt arbetssätt.

Senast uppdaterad: 2023-02-21 10:50