Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Kontakta presstjänsten

Presstjänsten svarar på faktafrågor om NU-sjukvården, förmedlar kontakt med aktuella talespersoner och ger information om skadeläget vid olycksfall, när det är möjligt.

NU-sjukvårdens presstjänst är öppen helgfria vardagar, kl. 8:00-16:30.

Olycksfallsinformation

I samband med olycksfall skickar akutmottagningen avidentifierad information om patientens tillstånd till NU-sjukvårdens presstjänst. 

När presstjänsten är stängd finns en möjlighet att få uppgifter om olycksfall via funktionen NU-TiB, NU-sjukvårdens tjänsteman i beredskap. Sök NU-TiB via växeln 010-435 00 00, på kvällar och helger. NU-TiB svarar dock inte på generella pressfrågor, de hänvisas till presstjänstens öppettider.

Mer om olycksfallsinformation

Generellt fotoförbud

Om du vill fotografera eller filma i NU-sjukvårdens lokaler behöver du tillstånd. Detta av hänsyn till patientsekretessen samt anhörigas, andra besökares och personalens integritet. Kontakta NU-sjukvårdens presstjänst.

Senast uppdaterad: 2023-09-27 16:12