Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Uppdaterad information om coronavirus covid-19

Har du symtom som hosta, andningsbesvär eller feber – undvik besök på sjukhuset. Besöksförbud gäller på samtliga avdelningar. Läs mer på NU-sjukvården samlingssida om coronavirus

Känner du dig orolig, läs på Folkhälsomyndigheten.se eller ring 11313. Behöver du råd vid egen sjukdom, läs på 1177.se eller ring 1177.

Synpunkter på vården

Med din hjälp vill vi bli bättre!

  • Vill du tala om något du är särskilt nöjd med i vården?
  • Har du förslag till hur vi kan förbättra sjukhusets rutiner eller service?
  • Är du missnöjd med vården, bemötandet eller informationen?

Du är alltid välkommen att vända dig till personalen på den aktuella mottagningen eller avdelningen med dina synpunkter. Dina synpunkter är viktiga för oss och vårt förbättringsarbete. 

Patientvägledarna är dina kontaktpersoner

Samtliga kliniker i NU-sjukvården har kontaktpersoner, patientvägledare, som du kan vända dig till för att framföra dina synpunkter på vården. Vi tar oss an ditt ärende utan dröjsmål och arbetar med systematisk uppföljning och dokumentation utifrån fastställda rutiner.

Du når patientvägledarna via NU-sjukvårdens växel, telefonnummer 010-435 00 00. Där ber du att få bli kopplad till den verksamhet ditt ärende gäller.

Att vi ber dig ringa oss beror på att vi inte får hantera personuppgifter, som namn och personnummer, via mejl.

Skyldighet att rapportera

Det är verksamhetens skyldighet att rapportera till sjukhusets chefläkare om en patient drabbas av en allvarlig skada i vården.

Chefläkaren kan sedan göra en Lex Maria-anmälan till IVO, Inspektionen för vård och omsorg. Läs mer här: Lex Maria

Vill du prata med någon utanför NU-sjukvården?

Om du vill prata med någon utanför NU-sjukvården kan du vända dig till patientnämnden. Det är Västra Götalandsregionens opartiska instans för synpunkter på vården.

Senast uppdaterad: 2019-07-29 14:58