Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Kliniskt basår för sjuksköterskor

Kliniskt basår riktar sig till dig som är nyutexaminerad sjuksköterska och som har arbetat max fyra månader som sjuksköterska. Vi i NU-sjukvården vill ge dig en trygg start i ditt nya yrke och låta dig växa in i din nya yrkesroll. Därför inkluderas du i NU-sjukvårdens kliniska basår där vi tillsammans lägger upp en plan för att du ska få ut så mycket som möjligt av ditt första år som sjuksköterska.

Beskrivning av kliniskt basår i NU-sjukvården

Du söker en tjänst och får en tillsvidareanställning på en enhet i NU-sjukvården.

När du börjar din anställning blir du tilldelad en yrkeshandledare vars uppgift är att stötta dig i din nya profession under hela ditt första år.

Under ditt första år som anställd i NU-sjukvården kommer du att arbeta 80 procent på din avdelning medan övriga 20 procent kommer avsättas till aktiviteter inom ramen för kliniskt basår. Detta innebär följande:

  • Processinriktad handledning
  • Seminarier
  • Praktiska utbildningstillfällen
  • Möjlighet att auskultera i NU-sjukvårdens olika verksamheter för att få en helhetsbild av vårdprocesser och teamarbeten.
  • Avsatt tid till fördjupning i litteratur och aktuell forskning kring ämnen som är relaterade till ditt arbete som sjuksköterska på din avdelning
  • Du får göra två placeringar på en månad vardera där du får lära känna andra områden som sjuksköterskor arbetar inom i NU-sjukvården, varav den ena inriktar sig på att du ska få möjligheten att bekanta dig med specialistsjuksköterskans arbetsområde.

Detta innebär att du i NU-sjukvården under hela ditt första år får en dag i veckan avsatt för reflektion, fördjupning och praktisk träning kring din nya yrkesroll, allt för att du ska få en trygg start på din karriär som sjuksköterska i NU-sjukvården.

Senast uppdaterad: 2019-04-18 10:59