Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

NU-biblioteket

NU-biblioteket din väg till vetenskaplig information

NU-biblioteket är ett personligt stöd för dig som arbetar och är student inom NU-sjukvården. Vi hjälper dig vid informationssökning, studier, lån av böcker samt guidar dig i de digitala resurser som finns tillgängliga genom oss.

Kontakt

BIBLIOTEKSSERVICE 

Gäller tom 27 mars
NU-sjukvårdens bibliotek ligger mittemot restaurangen på NÄL. Du kommer in dygnet runt med ditt tjänstekort. Vi har en dator vid utgången för självutlåning där du kan låna och lämna tillbaka dina böcker. 

biblioteket.nu@vgregion.se

Böcker i en dator

Biblioteket nystartar 1 april

Den 1 april flyttar NU-sjukvårdens bibliotek till Högskolan Väst. Målet är att skapa ett samlat, större och mer kvalitativt medicinskt bibliotek.

Aktuell information från NU-biblioteket

  • Den 28 och 29 mars kommer Högskolan Västs bibliotekarier till NÄL, för att svara på dina frågor om hur NU-biblioteket kommer att fungera efter 1 april.

  • Som en del i det strategiska partnerskapet mellan Högskolan Väst och NU-sjukvården pågår just nu förberedelser som syftar till att skapa ett samlat, större och mer kvalitativt medicinskt bibliotek. Den 1 april är det dags: då tar högskolan över såväl administrationen som driften av NU-sjukvårdens biblioteksverksamhet och NU-biblioteket flyttas fysiskt från NÄL till högskolans bibliotek i Trollhättan. 

  • Som en del i det strategiska partnerskapet som NU-sjukvården har med Högskolan Väst har ett arbete påbörjats om gemensam medicinsk biblioteksservice. Målet är att skapa ett samlat, större och mer kvalitativt medicinskt bibliotek tillsammans. Avtalet träder praktiskt i kraft den 1 april 2023.

Böcker

Böcker

Katalog, reservationer, omlån, Mina sidor

Åtkomst utanför jobbet

Om du sitter utanför sjukhusets nätverk kan du komma åt våra databaser via ebiblioteket.vgregion.se eller gå in här för att läsa mer.


Senast uppdaterad: 2023-02-20 11:34