Låna

För att låna och reservera vårt fysiska bestånd krävs att du blir låntagare hos oss. NU-biblioteket är enbart till för personal och studenter knutna till NU-sjukvården.

  1. Läs först igenom våra lånevillkor.
  2. Registrera dig som låntagare.

När du väl blivit låntagare hos oss så kan du logga in för att se och hantera dina lån. I sökrutan på vår startsida kan du söka bland alla NU-bibliotekets böcker och e-böcker. Om du inte hittar det du letar efter i våra samlingar så kan du kontakta oss för att göra en fjärrlånebeställning.

Har du glömt PIN-koden?

Lånetider

Lånetiden på fysiskt bestånd är 14 dagar och boken lånas automatiskt om upp till 16 gånger. Du får ett mail varje gång som boken lånas om. Om någon står på kö på boken behöver du återlämna den.

Reservera och låna om

Du kan själv reservera en bok genom att logga in på högskolebiblioteket. OBS! Du får bara låna ett exemplar av samma titel/bok.

Vi skickar reservationerna till dig via internpost till den arbetsplatsadress du uppgett när du blev låntagare hos oss. Se till att alltid ha uppdaterade kontaktuppgifter: mejladress, arbetsplats och mobilnummer, det underlättar handläggningen. Böckerna som skickas är utlånade på dig och du kan i ditt lånekonto se när de ska återlämnas.

Postgång - När får jag boken?

Böcker körs från högskolan till NÄL alla vardagar. Om du reserverar boken innan kl.14 kommer boken levereras till dig fr.o.m. nästkommande vardag med internposten. 

E-bokslån

E-böckers lånetid varierar beroende på vart de lånas från. Läs mer på sidan Digitala resurser om hur det fungerar.

Återlämning

Du återlämnar böckerna via internpost till Högskolan Väst. E-böcker inaktiveras automatiskt när lånetiden går ut.