Under ditt sjukhusbesök

Service på sjukhuset

På både NÄL och Uddevalla sjukhus finns flera matställen, apotek, wifi och annat för både patienter och besökare. Här kan du läsa om serviceutbud och annan verksamhet på våra sjukhus.

Serviceutbud

Mat för patienter

Patienter på vårdavdelningarna väljer själva måltider från en matsedel. Det finns också mellanmål. I vissa fall kan det vara aktuellt med specialkost. Veckomatsedeln finns på varje avdelning. Det är Regionservice som lagar maten till patienterna på våra sjukhus och i sjukhusets restauranger. 

Patientmeny

Besökstider

Besökstiderna varierar mellan olika avdelningar. Kontakta den avdelning det gäller för att få aktuell information. Du kan också komma överens med personalen om en besökstid som passar dig och dina närstående.

Kontaktuppgifter till vården

Receptioner

Både Uddevalla sjukhus och Norra Älvsborgs Länssjukhus (NÄL) har varsin reception som ligger vid respektive sjukhus huvudentré. Här kan du bland annat få hjälp med att hitta rätt på sjukhuset.

Mer information om receptionerna

Sjukhusets ordningsregler

För att skydda patienter, besökare och medarbetare har vi några gemensamma regler som vi ber dig som besöker sjukhusområdet att ta hänsyn till. Det handlar bland annat om förbud mot fotografering och filmning, och att NU-sjukvården är ett rökfritt sjukhus.

Sjukhusets regler

Värdigt bemötande - från båda håll

Oavsett om du är patient, närstående eller medarbetare har du rätt att bemötas på ett professionellt och värdigt sätt. Personalen ska så långt som möjligt utforma och genomföra vården tillsammans med dig. Du kan som patient ha önskemål eller särskilda skäl till att få träffa en särskild läkare eller annan vårdpersonal. Du har däremot inte rätt att ställa diskriminerande krav på att bli behandlad av personal som har ett visst kön, etniskt ursprung, religion eller liknande. 

Rättigheter i mötet med vården på 1177.se

Dofter

Av hänsyn till allergiker och doftöverkänsliga personer ber vi dig att inte använda parfym eller andra doftande produkter som till exempel rakvatten, eau de toilette, lotion, hudkräm, deodorant eller hårspray vid besök på våra enheter.

Tillåtet med mobil - men inte att fotografera och filma

Det är tillåtet att använda mobiltelefon, surfplatta och egen dator i NU-sjukvården, med undantag från vissa ställen. Men det är inte tillåtet att fotografera eller filma på sjukhusets område utan särskilt tillstånd. Det finns gratis wifi-nät på sjukhuset.

Rökfritt sjukhus

Rökfritt sjukhus gäller inte bara inomhus, utan även utomhus, inom sjukhusets område.