Ung och nyfiken på vården?

För dig som är nyfiken på vården finns flera olika möjligheter att få en inblick i hur det är att arbeta hos oss i NU-sjukvården.

Feriepraktik

Varje år har du som går i gymnasiet möjlighet att söka betald feriepraktik hos oss. Du går bredvid erfaren personal och praktiserar i någon av våra verksamheter på antingen NÄL i Trollhättan eller på Uddevalla sjukhus. 

Feriepraktik

Prao

Du som går i 9:an kan få möjlighet att göra din prao i NU-sjukvården för att få reda på mer om våra yrken innan du gör ditt val till gymnasiet. Kontakta din studie- och yrkesvägledare för mer information.

Studiebesök

Vi tar emot studiebesök av skolklasser och andra grupper som är intresserade av sjukvården. Målet med studiebesöken är att visa hur arbetet går till på en vårdavdelning eller inom annan verksamhet NU-sjukvården. Personal från olika yrkeskategorier visar upp sina arbetsplatser och berättar om olika karriärvägar inom vården. 

Besök på skolor och mässor

Vi gör besök på högstadie- och gymnasieskolor och även på mässor för att inspirera till en framtida karriär inom vården. Syftet är att ge ökad kunskap om olika vårdyrken och att ge en inblick i hur det är att arbeta inom vården.

Mer information om yrken i vården

De vanligaste yrkena i vården är sjuksköterska, undersköterska och läkare, men våra medarbetare arbetar inom en mängd olika yrken. Visste du att framtidsutsikterna för nästan alla jobb inom hälso- och sjukvården är mycket goda?  

Olika typer av arbeten i VGR

Du kan läsa mer om yrken och utbildningar på Arbetsförmedlingens webbplats eller på studera.nu.