Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Feriepraktik

Varje år har du som går i gymnasiet möjlighet att söka feriepraktik i NU-sjukvården och i andra delar av Västra Götalandsregionen.

Vad är feriepraktik?

NU-sjukvården erbjuder feriepraktikplatser till dig som vill lära dig mer om vår arbetsplats och olika yrken som finns hos oss. Du praktiserar i någon av våra verksamheter på antingen NÄL i Trollhättan eller på Uddevalla sjukhus.

Du går bredvid erfaren personal och gör praktik inom vård/kök. Du får lära dig om arbetsplatsen och även prova på olika arbetsuppgifter, utifrån dina intressen och din förmåga. Samtidigt får du betalt. Kanske blir du intresserad av ett yrke som du vill arbeta med i framtiden?

Vem får söka?

Du som söker ska ha sommarlov under pågående gymnasieutbildning och vara född mellan 2004-2006 (16-19 år). I NU-sjukvården gäller att feriepraktikanter som jobbar i vårdmiljö ska vara 18 år fyllda. Du ska också vara folkbokförd i Västra Götaland, ha svenskt person- eller samordningsnummer och behärska svenska. 

Vi kräver inte körkort eller tidigare erfarenhet av praktik eller jobb.

Tidsperiod och schema

Feriepraktiken pågår under max åtta timmar per dag i sammanlagt max fyra veckor under perioden juni–augusti.

När annonseras platserna ut?

Ansökningsperioden för feriepraktik pågick 13 februari-31 mars 2023. 

Ansökan

Du skickar din ansökan via Västra Götalandsregionens rekryteringssystem. Observera att du första gången du kommer till systemet måste skapa ett konto för att kunna logga in i det och söka praktikplatserna.

Om du som sökande av särskilda skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system eller har frågor angående feriepraktiken maila på följande adress: feriepraktik@vgregion.se

Så sker urvalet

Det är många som söker våra feriepraktikplatser och för en rättvis fördelning sker urvalet med hjälp av lottning. Lottningen sker efter att ansökningstiden har gått ut. Därefter hanteras fördelningen av platser på respektive arbetsplats och besked lämnas senast i slutet av april.

Mer information om fördelningen och hur du tackar ja till erbjuden plats får du via den mejladress som du har uppgett i din ansökan. Det är mycket viktigt att du bevakar din inkorg och svarar inom angiven tid, annars går platsen till en annan sökande.

Västra Götalandsregionens webbsida med samlad information om feriepraktik

Feriepraktikanter 2019

Agnes Westberg, Mahamad Almousa och Wilma Johansson är tre av de feriepraktikanter som under sommaren fått chansen att praktisera på sjukhuset.

Erics och Elins feriepraktik 2017

Att jobba som sjuksköterska ser både Eric Sjöqvist och Elin Gustafson som intressant efter att ha gjort feriepraktik i NU-sjukvården sommaren 2017.

Senast uppdaterad: 2023-04-03 11:33