Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Feriepraktik

Varje år har du som går i gymnasiet möjlighet att söka feriepraktik i NU-sjukvården och i andra delar av Västra Götalandsregionen. För sommaren 2019 var ansökan öppen 15 februari-15 mars.

Vad är feriepraktik?

NU-sjukvården erbjuder feriepraktikplatser till dig som vill lära dig mer om vår arbetsplats och olika yrken som finns hos oss. Du praktiserar i någon av våra verksamheter på antingen NÄL i Trollhättan eller på Uddevalla sjukhus.

Du går bredvid erfaren personal och kan välja att göra praktik inom vård/kök eller administration. Du får lära dig om arbetsplatsen och även prova på olika arbetsuppgifter, utifrån dina intressen och din förmåga. Samtidigt får du betalt. Kanske blir du intresserad av ett yrke som du vill arbeta med i framtiden?

Vem får söka?

Du kan söka feriepraktik om du har sommaruppehåll under en pågående (ej avslutad) gymnasieutbildning. Du ska också vara folkbokförd i Västra Götaland och inte ha haft feriepraktik tidigare inom Västra Götalandsregionens verksamheter.

Vi kräver inte körkort eller tidigare erfarenhet av praktik eller jobb.

Tidsperiod och schema

Feriepraktiken pågår under max åtta timmar per dag i sammanlagt max fyra veckor under perioden juni–augusti.

När annonseras platserna ut?

Platserna som du kan söka hittar du i Västra Götalandsregionens gemensamma annons om feriepraktik. 

Ansökan

Du skickar din ansökan via Västra Götalandsregionens rekryteringssystem. Observera att du första gången du kommer till systemet måste skapa ett konto för att kunna logga in i det och söka praktikplatserna.

Om du som sökande av särskilda skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system eller har frågor angående feriepraktiken maila på följande adress: feriepraktik@vgregion.se

Urval

Det är många som söker våra feriepraktikplatser och för att platserna ska fördelas så rättvist som möjligt, sker urvalet först med hjälp av lottning. Därefter läser vi igenom det personliga brevet.

Västra Götlandsregionens webbsida med samlad information om feriepraktik.

Senast uppdaterad: 2019-09-03 13:41