Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Feriepraktikanter som trivs på sjukhuset

Feriepraktikanterna Wilma Johansson, Agnes Westberg och Mahamad Almousa
Feriepraktikanterna Wilma Johansson, Agnes Westberg och Mahamad Almousa

Agnes Westberg, Mahamad Almousa och Wilma Johansson är tre av de feriepraktikanter som under sommaren fått chansen att praktisera på sjukhuset. Och deras framtida yrkesval kan mycket väl göra att de kommer tillbaka till sjukhuset.

Agnes Westberg, 18 år, och Wilma Johansson, 17 år, har under fyra veckor haft feriepraktik på avdelning 12 - neurologisk rehabilitering på Uddevalla sjukhus. Till avdelningen kommer patienter med olika neurologiska skador eller sjukdomar.

– Vi har fått vara med och hjälpa till med omvårdanden av patienterna, säger Agnes Westberg och Wilma Johansson. Vi har varit med där vi har kunnat, till exempel genom att mata och stötta vid måltider. Vi har också fått vara med och ta blodtryck på patienterna, säger de.

Under terminerna går de på gymnasiet, Agnes på naturvetenskapliga programmet och Wilma på vård- och omsorgsprogrammet. I framtiden tror Agnes att hon vill läsa till läkare. Wilma vill jobba med vård eller inom barnomsorgen.

– Det roligaste har varit att träffa patienter och personal. Alla har varit väldigt trevliga och vi är glada att vi fick plats just här, säger de.

Mahamad Almousa har under fyra veckor varit feriepraktikant på endoskopimottagningen på NÄL. Han är 20 år gammal, bor i Trollhättan och studerar på gymnasiet under terminerna.

På endoskopimottagningen utförs undersökningar av magsäck, tjocktarm samt lever- och gallvägar. Mahamad har fått vara med vid dessa undersökningar och fått lära sig mycket om hur de går till. Han har också fått vara med på operation några gånger.

– I framtiden vill jag bli sjuksköterska men jag har inte bestämt inom vilket område ännu. Allt är intressant, säger Mahamad Almousa. 

Mahamad har under sin praktik kunnat hjälpa till med disk av de instrument som används vid undersökningarna samt avlastat städningen på enheten.

– Alla är jättesnälla och jag har trivts väldigt bra här. Jag kan absolut tänka mig att komma tillbaka och jobba här på endoskopimottagningen.

Senast uppdaterad: 2019-07-16 10:48