Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Invigning av nya lokaler för BUP i Trollhättan

Publicerad:
Logoped Caroline Dagarsson och arbetsterapeut Susanna Waller i BUP:s nya reception.
Logoped Caroline Dagarsson och arbetsterapeut Susanna Waller i BUP:s nya reception.

I fredags invigdes barn- och ungdomspsykiatrins nya lokaler i Trollhättan. I detta BUP-centrum samlas nu mottagningarna i Trollhättan och Vänersborg och blir BUP Öst.

De nya lokalerna är helt nyrenoverade och anpassade för arbetet som bedrivs inom BUP. Här finns aktivitetsrum, behandlingsrum med digitala möjligheter, utredningsrum och samtalsrum. Receptionen är byggd så att man kan gå och in och stänga om sig för att kunna prata ostört.

Från och med idag, måndagen den 23 januari, tas patienter emot på den nya adressen på Tingvallavägen 33 i Trollhättan. 

Aktivitetsbaserat arbetssätt

Personalutrymmena är byggda utifrån ett aktivitetsbaserat arbetssätt och har plats för 50 medarbetare. Medarbetarna har inga egna platser utan väljer arbetsplats utifrån aktuella arbetsuppgifter. Lokalerna är indelade i zoner, som bland annat reglerar ljudvolymen runt medarbetaren.

Logoped Caroline Dagarsson och arbetsterapeut Susanna Waller tror de kommer trivas i de nya lokalerna.

– Det ska bli kul att jobba i dessa fina lokaler! Vi ser fram emot att samlas här för att lättare kunna samarbeta med varandra. Detta känns jättebra!

Invigning med rundtur

Med på invigningen var förutom medarbetarna från BUP Öst och Väst även många av BUP:s samarbetspartners vilka fick en rundtur i lokalerna.

– Dessa nya lokaler i Trollhättan är anpassade för framtidens barn- och ungdomspsykiatri. Det blir ett otroligt lyft både för våra medarbetare och för våra patienter, sa Lars Ahngnell, verksamhetschef BUP.

Mer information

Bilder från invigningen

Se fler bilder från invigningen på NU-sjukvårdens Facebooksida: Bildspel invigning BUP Öst

Om omorganisationen

Tidigare nyhet från november 2022 om BUP:s omorganisation: Barn- och ungdomspsykiatrin samlas i BUP-centrum

Kontakt BUP

Läs mer om BUP i NU-sjukvården och kontakt till våra enheter


Publicerad:
Senast uppdaterad: 2023-01-23 11:48