Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Ny utbildningschef får en sammanhållande roll

Johan Linder är NU-sjukvårdens första utbildningschef.
Johan Linder är NU-sjukvårdens första utbildningschef.

NU-sjukvården sätter större fokus på utbildningsfrågorna genom att samla alla vårdutbildningar för undersköterskor, sjuksköterskor, läkare och andra professioner i en gemensam enhet. Johan Linder är ny utbildningschef, den första i NU-sjukvården.

Johan Linder är från början sjuksköterska och har de senaste åren arbetat som NU-sjukvårdens övergripande studierektor för de akademiska och gymnasiala vårdutbildningarna. Det är ett uppdrag han behåller under ett övergångsskede även som nytillträdd utbildningschef.

–  Dagens elever är framtidens medarbetare, säger Johan Linder. Många studenter ser praktiken hos oss som en höjdpunkt under utbildningen. Ett samlat grepp om utbildningsfrågorna är ett måste för att NU-sjukvården ska klara sitt rekryteringsbehov, både på kort och lång sikt.

Den nya utbildningsorganisationen ska korta vägarna och ge bättre möjligheter till samverkan och utveckling mellan studierektorer, huvudhandledare, handledare och andra som arbetar med NU-sjukvårdens utbildningsuppdrag.

Senast uppdaterad: 2019-06-18 14:23