Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Kvalitetspriset ett lyft för mammografienheten

Tre kvinnor och en prisstatyett
Berit Thomsen, Ingela Vallström och Viktoria Martinsson med kvalitetspriset.
Fotograf: Hanna Olsson

Förra året vann mammografienheten NU-sjukvårdens kvalitetspris, en utmärkelse som gett enheten både energi och stolthet. 15 september är sista dagen att nominera förbättringsarbeten till årets kvalitetspris.

Genom arbetet med att förbättra kvaliteten på mammografibilder är mammografienheten i NU-sjukvården numera bland de bästa i landet på att upptäcka cancer vid screening.

– Priset är ett erkännande för oss som jobbar med att ta mammografibilder. En bra bild kan ha stor betydelse för kvinnans fortsätta liv, säger Ingela Vallström, mammografisjuksköterska.

Prispengarna går till utvecklingsdag

Vinsten av kvalitetspriset har genererat gratulationer från både kollegor och patienter. Mammografienheten har dessutom fått föreläsa om sitt arbetssätt och ta emot studiebesök från andra sjukhus. Prissumman på 10 000 kronor har enheten valt att satsa på en utvecklingsdag för alla medarbetare.

– Vi vill att både medarbetare och patienter ska få nytta av pengarna, och det bästa sättet att åstadkomma det är att satsa på kompetensutveckling för medarbetarna, säger Viktoria Martinsson, vårdenhetschef.

Fler förbättringsarbeten på gång

Arbetet med att utveckla kriterierna för en bra mammografibild pågår ständigt. Samtidigt jobbar mammografienheten med flera andra förbättringsarbeten. Ett exempel är bildstöd, som är ett sätt att kommunicera med patienter genom bilder.

– Har du ett mål att arbeta mot blir arbetet mycket roligare! säger Berit Thomsen, röntgensjuksköterska.

Nominera till kvalitetspriset

Sista dagen att nominera förbättringsarbeten till kvalitetspriset är den 15 augusti. Du som nominerar är anonym, för att det ska vara lättare att nominera sin egen arbetsplats. Det går bra att nominera flera olika projekt från en enhet.

Efter nomineringstiden tar en jury ut fem kandidater bland de nominerade. Kandidaterna presenterar sina arbeten under kvalitetsveckans finalfredag, då även priset delas ut.

För att nominera till kvalitetspriset måste du jobba i NU-sjukvården.

Logga in på intranätet och nominera (för medarbetare)

Senast uppdaterad: 2019-08-28 10:49