Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Coronapandemin medför flera tillfälliga förändringar inom NU-sjukvården, exempelvis vad gäller besök på sjukhuset och verksamheten på vissa enheter.  Läs mer på NU-sjukvården samlingssida om coronavirus

Inget tidigt ultraljud för gravida under sommaren

Under 2018 började NU-sjukvården erbjuda ett tidigt ultraljud till gravida kring vecka 13 som ett komplement till rutinultraljudet som görs i vecka 18-20. Men på grund av en svår bemanningssituation kommer erbjudande med det tidiga ultraljudet behöva dras in under sommaren 2019.

– Det är olyckligt för gravida i vårt upptagningsområde. Bemanningssituationen gör att vi måste prioritera den akuta vården inom gynekologi och förlossning, säger Anna Hagman, medicinskt ledningsansvarig läkare på kvinnokliniken i NU-sjukvården.

Tanken med det tidiga ultraljudet är att kunna upptäcka tvillingar tidigare, få en bättre överblick av avvikelser och missbildningar samt få en bättre datering på beräknad förlossning.
 
Det tidiga ultraljudet kommer återigen kunna erbjudas efter sommaren.
Senast uppdaterad: 2019-05-10 09:56