Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Nytt poddavsnitt: Björn Järbur

Björn Järbur gjorde sin första arbetsdag som sjukhusdirektör i NU-sjukvården i början av sommaren. Vi samtalar om Björns resa som chef inom olika delar av offentlig förvaltning, men får också höra hans syn på de utmaningar och möjligheter som sjukvården står inför.

Björn Järbur tog läkarexamen i Göteborg i slutet av 1980-talet. Direkt efter utbildningen skulle han bara stötta läkarutbildningen ”ett tag”, men blev kvar som utbildningschef i medicinska fakulteten i sex år.

Sedan var det Högskoleverket som behövde hjälp med att utvärdera läkarutbildningen. I mitten av 1990-talet var Björn Järbur med och utformade 2000-talets läkarprogram som lagt grunden för hur dagens läkare möter patienterna.

Björn Järbur gjorde sin första arbetsdag som sjukhusdirektör i NU-sjukvården den 11 juni i år.

Hur lyssnar jag på en podd?

En podcast (poddsändning, podradio eller pod) är ett enkelt sätt att prenumerera på ljud- eller videofiler via nätet. Via ett program eller en app, väljer du vad du vill lyssna på.

I NU-sjukvårdens podd mötet vi de som valt att arbeta i vården. När vi behöver dem. Dygnets alla timmar. Årets alla dagar.

Lyssna på iPhone/iPad

Du kan antingen använda appen Podcaster som följer med från start, eller ladda ned en app som exempelvis Acast eller Podbean från App Store. Sök efter NU-sjukvården i appen, så hittar du NU-sjukvårdens podd.

Lyssna på Android-telefon eller läsplatta

Ladda ned en app som exempelvis Acast eller Podbean från Google Play. Sök efter NU-sjukvården i appen, så hittar du NU-sjukvårdens podd.

iTunes

Acast

Podbean

Kontakt

Kommunikationschef 
Niklas Claesson
010-435 65 26
niklas.claesson@vgregion.se

Senast uppdaterad: 2018-07-19 07:20