Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Skärpta råd för att bromsa smittspridningen i Västra Götaland

Folkhälsomyndigheten har tillsammans med Smittskydd Västra Götaland beslutat att skärpa råden i Västra Götaland. Skärpningen i Västra Götaland görs för att stoppa den ökande smittspridningen av covid-19.

Läs mer på www.vgregion.se/covid-19

Första specialistsjuksköterskorna i kardiologi

Publicerad:

Jessica Andersson och Caroline Hemberg ville utöka sina kunskaper inom hjärtsjukvård. Efter halvtidsstudier under två år är de nu NU-sjukvårdens första specialistsjuksköterskor i kardiologi.

Specialistsjuksköterskor i kardiologi

Jessica Andersson och Caroline Hemberg är NU-sjukvårdens första specialistsjuksköterskor i kardiologi. (Fotograf Madeleine Mattsson)

Utvecklats och fått roligare arbetsuppgifter 

– Utbildningen har gett oss en ökad trygghet och vi märker att vi har fått ett annat sätt att tänka. Vi har utvecklats som personer samtidigt som arbetet har blivit roligare och intressantare, säger Jessica Andersson och Caroline Hemberg, NU-sjukvårdens första specialistsjuksköterskor i kardiologi.

Studerat med bibehållen lön

De nyutbildade specialistsjuksköterskorna har studerat på halvtid kombinerat med att de fortsatt att arbeta som sjuksköterskor. De har studerat med bibehållen lön och NU-sjukvården har dessutom stått för deras boende, resor och studielitteratur.

Utökade uppgifter på avdelning och mottagning

– Det känns väldigt bra att vi inom kardiologin kan erbjuda våra sjuksköterskor bra utbildningsvillkor och en tydlig möjlighet att komma vidare i karriären, säger Sofia Svelander, avdelningschef på hjärtavdelning 43 på NÄL.

De två specialistsjuksköterskorna har fått utökade arbetsuppgifter och arbetar nu både på avdelning och på hjärtrehabiliteringsmottagningen. Där kommer deras fördjupade kunskaper att komma till användning direkt.  

Kvalitetssäkring av hjärtsjukvården

– Hjärt-kärlpatienter är stor patientgrupp och det är många som lever i vårt samhälle med riskfaktorer för hjärt-kärlsjukdom. Det gör kardiologiklinikens satsning på specialistsjuksköterskor extra viktig. Vi får en högre kompetens som i förlängningen kommer att kvalitetssäkra hjärtsjukvården i NU-sjukvården, säger Sofia Svelander.

Publicerad: