NU-sjukvården stöttar vissa vårdcentraler med vaccination av 65+

Uppdaterad:
Publicerad:

Det här är en arkiverad äldre nyhet. För aktuella nyheter, gå till Aktuella nyheter.

Beroende på vaccinleveranser så ligger olika vårdcentraler i Fyrbodal olika långt fram i vaccinationen av fas 2. Från och med den här veckan stöttar därför NU-sjukvården vissa vårdcentraler med vaccination av deras listade patienter som är äldre än 65 år.

Du som tillhör den identifierade gruppen patienter som erbjuds vaccination i NU-sjukvården får antingen:

  • Ett brev med all information och kontaktuppgifter för bokning av vaccination. Har du redan bokat tid eller fått vaccination hos en  annan vårdgivare så kan du bortse från brevet.
  • Information från din vårdcentral om att du kan boka vaccination mot covid-19 i NU-sjukvården.

NU-sjukvården vaccinerar inte alla över 65

Under veckan har en uppfattning om att NU-sjukvården vaccinerar vem som helst som är äldre än 65 år spridits. Anledningen är att  vaccinationsmottagningarna, för att undvika kassation av doser, har behövt vara flexibla de dagar som man inte lyckats fylla tiderna för vaccination. Då har det vissa dagar funnits möjlighet att boka in anhörig/medföljande till den patient som fått brev med erbjudande om vaccination från NU-sjukvården.

Samtliga patienter som vaccinerats på vaccinationsmottagningarna fram tills nu har befunnit sig i Folkhälsomyndighetens fas 2, vilket innebär att de är:

  • Äldre än 65 år.
  • Organtransplanterade + hushållskontakter.
  • Personer med dialysbehandling + hushållskontakter