Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

NU-sjukvården lämnar stabsläget för covid-19

Det här är en arkiverad äldre nyhet. För aktuella nyheter, gå till Aktuella nyheter.

Fredagen den 23 juli kl. 13.48 beslutade särskild sjukvårdsledning, SSL, att avveckla stabsläget för covid-19. Det innebär att NU-sjukvården efter drygt åtta månader med stabs- och förstärkningsläge lämnar den särskilda beredskapsorganisationen och återgår till normalläge.

– Den senaste veckan har vi inte vårdat några covid-19-patienter alls på sjukhuset. Eftersom behovet av sjukhusvård är litet finns det inget som motiverar att vi har kvar stabsläget, säger sjukhusdirektör Björn Järbur och fortsätter:

– Pandemin är inte över. Vi har fortfarande en allvarlig situation och vi följer hur smittspridningen utvecklas noga. Men vi har de rutiner och planer vi behöver på plats och vet vilka åtgärder vi behöver sätta in om läget skulle förändras.

– Jag vill å hela sjukhusledningens vägnar ta tillfället i akt att rikta ett STORT TACK TILL ALLA MEDARBETARE FÖR ERA INSATSER, både för det specifika arbetet som gjorts med covid-19 och allt annat arbete som dagligen utförs i NU-sjukvården, säger Björn Järbur.

Höjt beredskapsläge i NU-sjukvården med anledning av covid-19

Omgång 2

  • 23 juli 2021: avveckling av stabsläge och återgång till normalläge
  • 18 juni 2021: avveckling av förstärkningsläge och nedtrappning till stabsläge
  • 20 november 2020: förstärkningsläge utlöses
  • 6 november 2020: stabsläge utlöses 

Omgång 1

  • 25 september 2020: avveckling av stabsläge och återgång till normalläge
  • 3 juli 2020: avveckling av förstärkningsläge och nedtrappning till till stabsläge
  • 23 mars 2020: förstärkningsläge utlöses
  • 12 mars 2020: stabsläge utlöses
Senast uppdaterad: 2023-05-19 09:43