Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Stegvis avveckling av besöksrestriktionerna

NU-sjukvården har infört en stegvis avveckling av besöksrestriktionerna. Från den 1 juli tillåts en (1) symptomfri anhörig eller ledsagare att följa med på mottagningsbesök, med vissa få undantag. En öppning av sjukhusentréerna förväntas kunna ske den 1 september. Förbudet att besöka inneliggande patienter kvarstår till den 1 oktober.

Orsaken till den stegvisa avvecklingen av besöksrestriktionerna är Smittskydd VGR:s avrådan att öppna sjukhusen, med hänvisning till spridningen av den mycket smittsamma deltavarianten av coronaviruset.

– För att öppna säkert behöver det göras i flera steg och med följsamhet till att avstånd hålls i bland annat väntrum, på mottagningar och i hissar, säger Aino Kempe, hygiensjuksköterska på vårdhygien i NU-sjukvården.

Observara att nedanstående datum kan komma att ändras.

Steg 1: 1 juli 2021

  • Patient som besöker mottagningar/avdelningar för vård och behandling får ha med sig en (1) symptomfri närstående/ledsagare. 

  • OBS! Undantag från ovanstående: Detta gäller tills vidare inte för kvinnoklinikens mottagningsbesök, till gynekologisk mottagning och obstetrisk mottagning.
  • Besöksförbudet till inneliggande patienter kvarstår.

Steg 2: 1 september 2021

  • Huvudentréerna öppnas - patienter och besökare behöver inte längre passera via entrévärdar.

Steg 3: 1 oktober 2021

  • Besökare (max 1 besökare/patient och tillfälle) till inneliggande patienter på avdelningar tillåts.
Senast uppdaterad: 2021-08-06 08:10