Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

NU-sjukvården inför besöksförbud

Det här är en arkiverad äldre nyhet. För aktuella nyheter, gå till Aktuella nyheter.

Från och med idag, den 13 mars, är det besöksförbud på samtliga avdelningar i NU-sjukvården. Besöksförbudet gäller på NÄL, Uddevalla sjukhus och Brinkåsen. Förbudet gäller besök till inneliggande patienter samt medföljande till patienter som ska till sjukhuset (undantag görs enligt respektive verksamhets bedömning om patientens tillstånd kräver en närvarande anhörig). 

Observera att patienter som är kallade till sjukhuset ska komma till sin bokade tid om de inte får något annat besked, under förutsättning att de inte har symtom på luftvägsinfektion.
 
Undantag
Undantag från förbudet gäller för barn, förlossningen samt för patienter som vårdas palliativt, men under förutsättning att besökaren inte har symtom som hosta, andningsbesvär eller feber. Vårdavdelningarna beslutar hur dessa undantag ska utformas för varje avdelning.
 
Bakgrund
Bakgrunden till beslutet är Folkhälsomyndighetens bedömning av risken för allmän smittspridning av coronavirus som mycket hög i Sverige. Störst risk för att bli allvarligt sjuka löper äldre och människor med flera sjukdomar.

 

 

Senast uppdaterad: 2023-05-10 11:45