Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Bert-Ove Larsson ny verksamhetschef för hematologi, hud, infektionssjukvård

Bert-Ove Larsson

Det här är en arkiverad äldre nyhet. För aktuella nyheter, gå till Aktuella nyheter.

Sedan den 1 januari 2020 gäller en ny organisation för område I. Bert-Ove Larsson tillträder den 1 februari som verksamhetschef för det utökade verksamhetsområdet hematologi, hud och infektionssjukvård.

Bert-Ove Larsson är överläkare i infektionssjukvård. Han har med undantag av några år som verksamhetschef på vårdcentralen i Munkedal arbetat i NU-sjukvården sedan 1984. När han efterträder Petter Malmström i februari innebär det att Bert-Ove Larsson efter några år med kliniskt arbete kommer tillbaka till rollen som verksamhetschef – ett uppdrag han haft för infektionssjukvården tidigare.

– Jag trivs med att jobba kliniskt, men tror att jag med mina erfarenheter kan vara till nytta i det arbete som vi står inför. Nu närmast handlar det om att få igång den nya avdelningen för hematologi och infektion. Vi behöver se till att vi med en bra personalpolitik lyckas rekrytera och behålla de medarbetare vi behöver ha, samtidigt som vi klarar ekonomin, säger Bert-Ove Larsson.

– Bert-Ove har en erfarenhet och en bred kompetens som tidigare verksamhetschef på infektionskliniken. Det gör att jag tror att han är rätt person att sammanföra de nya verksamheterna på ett positivt sätt, säger områdeschef Anne Wennberg.

Område I

Verksamhetschefer i område I:s nya organisationen är:   

• akut och paramedicin: Jonas Blank
• ambulans: Björn Kalin
• internmedicin: Camilla Högström
• hematologi, hud, infektionssjukvård: Bert-Ove Larsson
• neurologi, stroke, rehabiliteringsmedicin: Janne Malmborg
• kardiologi: Henrik Olsson
• specialistmedicin: Gunilla Cederbom

Kontakt

NU-sjukvårdens presstjänst

telefon 010-435 65 01
nu.kommunikation@vgregion.se

Senast uppdaterad: 2023-05-10 10:01