Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Jonas Blank ny verksamhetschef för akut och paramedicin

Jonas Blank

Sedan den 1 januari 2020 gäller en ny organisation för område I. Jonas Blank började den 20 januari som verksamhetschef för det nya verksamhetsområdet akutmottagning och paramedicin.

Jonas Blank har en bakgrund i NU-sjukvården som ambulanssjuksköterska, med dubbelkompetens inom anestesi och ambulanssjukvård. De senaste åren har han arbetat som avdelningschef i ambulansverksamheten för Trestad öst.

–  Både akutmottagningen och paramedicin är fullt fungerande verksamheter, men de har var och en sina utmaningar. Det ska bli spännande att se vad jag kan bidra med, säger Jonas Blank.

– En av mina styrkor är att jag kommer in med andra perspektiv och att jag är lite okonventionell. Jag vågar prova nytt för att se om det går att hitta nya sätt att ta sig an olika frågor och svårigheter. Jag tror också att jag kommer att ha stor nytta av mitt stora nätverk från ambulansen och sättet som vi samverkar runt patienten. Det är en förutsättning om vi ska lyckas möta de utmaningar som vården har.  

– Jonas får ett nytt verksamhetsområde som han ska utveckla framåt. Jag ser hans erfarenhet inom ambulansvård som en fördel i det arbetet, säger områdeschef Anne Wennberg.

Område I

Verksamhetschefer i område I:s nya organisationen är:   

• akut och paramedicin: Jonas Blank
• ambulans: Björn Kalin
• internmedicin: Camilla Högström
• hematologi, hud, infektionssjukvård: Bert-Ove Larsson
• neurologi, stroke, rehabiliteringsmedicin: Janne Malmborg
• kardiologi: Henrik Olsson
• specialistmedicin: Gunilla Cederbom

Kontakt

NU-sjukvårdens presstjänst

telefon 010-435 65 01
nu.kommunikation@vgregion.se

Senast uppdaterad: 2020-01-28 14:01