Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Packa väskan

Journal och ID-handling

Det är viktigt att du som blivande mamma tar med din journal. Be att få en utskrift från din mödravårdscentral eller logga in på 1777 och gör en egen utskrift. Ha även din ID-handling redo när du kommer till förlossningsavdelningen. Vi behöver kontrollera din identitet innan du skrivs in på avdelningen.

Mat och dryck 

En förlossning kan ta många timmar och äga rum närsomhelst under dygnet. Glöm inte att ta med mat och dryck till den blivande pappan eller partnern. Sjukhusrestaurangen och cafeterian är endast öppen dagtid. På förlossningen och BB finns kylskåp och mikrovågsugn för er mat och dryck. På förlossningsavdelningen och BB finns möjlighet att köpa kaffe.

Musik

Tag gärna med någon musik ni gillar. Vi har radio och cd med iPod-anslutning.

Mobiltelefoner

Under en förlossning används avancerad medicinteknisk utrustning. Eftersom det finns risk för störningar är det bara tillåtet att använda mobiltelefon när förlossningen är över och all apparatur stängts av i förlossningsrummet. Under förlossningen kan mobiltelefonen användas UTANFÖR avdelningen. Mobilförbud råder även på neonatalavdelningen.

På BB får man använda mobiltelefon på sitt rum i ljudlöst läge.

Senast uppdaterad: 2020-07-16 08:51