Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Bra att veta om förlossningen på NÄL

För att hjälpa er att få en så bra vistelse här som möjligt finns här allmän information om förlossningen/antenatalavdelningen att läsa.

Parkering

Följ skyltar "FÖRLOSSNING" vid Lärketorpsvägen. Parkeringsavgift dygnet runt.

Entré

Entré till förlossningsavdelningen finns på plan 3. Ring på klockan. Dörrarna in till förlossningen är alltid låsta och om ni behöver finns nyckelkort att låna under tiden ni är på förlossning.

Kl 20:00-06:00 är entréplan förlossning låst. Porttelefon till förlossningen finns innanför fasta dörren.

Mat och kylskåp

I gemensamma utrymmen på förlossning och antenatalavdelning finns kylskåp och mikrovågsugn att tillgå för medhavd mat. Där finns också kaffe, te och chokladautomat. Ta med mynt. Tänk på att cafeterian är öppen endast dagtid.

Anhöriga som vistas på förlossningen, BB och neonatal kan beställa lunch och middag via mobiltjänsten Swish. Det går då att köpa samma mat som patienterna. Fråga personalen om du är intresserad. 

Lokaler

Vi har ljusa ändamålsenliga lokaler både på förlossning och antenatalavdelning. Egen toalett och dusch finns på alla förlossningsrum och på de flesta förlossningsrum finns badkar.

Ta gärna med den musik som ni tycker om då det på förlossningsrummen finns musikanläggning för radio, usb, cd och iPod.

Regler kring elektronik

För allas trevnad och säkerhet har vi några få regler gällande elektronisk utrustning:

  • Mobiltelefon får användas på vår antenatalavdelning dygnet runt. Däremot på förlossningsavdelningen får mobil endast användas efter förlossningen då det finns risk för störningar på medicinsk utrustning. 
  • Dator med eget mobilt bredband får ej användas då det kan ha påverkan på medicinsk utrustning.
  • NU-sjukvården har ett generellt förbud mot fotografering/filmning. Vid fotografering skall alltid personalen tillfrågas. 

Vi hoppas att ni skall trivas hos oss och vi ser fram emot att få möta er här.

/ Personalen på förlossningen/antenatalavdelningen

Senast uppdaterad: 2023-03-24 09:42