Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Förtroendeförskrivare ortopedteknik

Aktuellt från ortopedteknik

  • Nu är det tid för årets inventering. Fyll i inventering 2021 och namge det till er enhet. Mejla dokumentet till nu.ota@vgregion.se senast 5 december 2021. Om det inte går att komma åt inventeringsdokumentet hör av er via mejl så mejlas den till er.
  • Vi har pratat med flertal av er förtroendeförskrivare gällande dubbelförskrivning. Utifrån samtalen förstår vi att vi har varit otydliga i vår kommunikation och någonstans brustit. Nu får vi rätta till det. Från och med nu får vi hjälpas åt att få bort dubbelförskrivningarna. Enligt handboken är det inte ok med dubbelförskrivning. Patienten får ett hjälpmedel/sida om behovet finns. Önskar patienten ytterligare ortos, hänvisa till privata marknaden. Undantagsfall kan förstås förekomma, men det är då oerhört viktigt att relevant diagnos samt syfte med behandlingen klart och tydligt framgår av remissen. Vi ber om er förståelse så undviker vi onödigt merarbete samt fördröjd leveranstid till patient.
  • Wristlacer är fortsatt restnoterad ersättare är Prisma 7070 från Catell. Tänk på att de skiljer sig mellan storlekarna, kontrollera vilken storlek ni ska ha.

Här finns information, länkar och dokument för dig som är förtroendeförskrivare inom ortopedteknik.

Handbok

Handbok för förskrivning av personliga hjälpmedel

Förtroendeförskrivning

Exempelguide ortoser (kontakta nu.ota@vgregion.se om det inte går att komma åt exempelguiden.)

Remiss

Remiss till ortopedteknik (skrivbar pdf)

Fyll i, skriv ut och posta eller faxa till ortopedteknik. Adress hittar du längst ner på remissen. 

Sortiment

Ortopedteknik fasar successivt ut det gamla sortimentet. Produkter levereras  från det befintliga lagret innan beställningar från det nya sortimentet görs.

Kontakt

Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Telefontider: måndag-fredag 8.00-8.45 Måndag-torsdag 12.45-13.15
Senast uppdaterad: 2021-11-25 10:22