Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Berätta hur du upplevde ditt besök!

Publicerad: Uppdaterad:

Från måndag den 7 februari samlar NU-sjukvården, som första sjukhus i Sverige, in återkoppling från patienter inom slutenvård, öppenvård och akutsjukvård genom Feedback NU, en enkät som skickas ut via sms.

Efter varje besök på sjukhuset får patienterna ett sms till sin telefon med några enkla frågor att besvara. Det finns möjlighet att komma med förbättringsförslag och ge beröm. Man svarar anonymt och väljer bland olika språk. 

Enkäten innehåller frågor kring bemötande, tillgänglighet, information, delaktighet, vård och behandling. Feedback NU är ett snabbare alternativ för uppföljning av patienternas upplevelser av vården än de besked som sjukhuset får via den Nationella patientenkäten, som genomförs vartannat år.  

− Vi vill att patienten, oftare än vartannat år, ska kunna ska kunna ge återkoppling i direkt anslutning till sitt besök, säger Björn Järbur, sjukhusdirektör i NU-sjukvården.  

Delaktiga patienter utvecklar vården 

Verksamheterna kan i realtid följa svaren från enkäterna och får också en månadsrapport skickat till sig från systemet.  

− Enkäten gör det möjligt för oss att direkt förstå patienternas upplevelser av besöket och då snabbare kunna utveckla verksamheten. Vad patienterna tycker är viktigt - på riktigt, säger Björn Järbur, sjukhusdirektör. 

NU-sjukvården är det första sjukhuset i Sverige som startar upp denna typ av patientenkät. Under hösten planerar projektet att utvidgas till att även undersöka medarbetarperspektivet. 

Tack för din medverkan, dina åsikter är viktiga för oss! 

Mer information

  • Om du besöker sjukhuset flera gånger på en vecka får du endast en enkät skickat till dig per vecka och enhet.
  • Har du bytt telefonnummer, ange detta när du bokar besök.
  • Smset går ut dagen efter besöket ägt rum. 

Tack för din feedback

Feedback NU

Sju frågor på sms

Feedback NU - exempel

Patientvägledare

Samtliga kliniker i NU-sjukvården har kontaktpersoner, patientvägledare, som du också kan vända dig till för att framföra dina synpunkter på vården. Du når patientvägledarna via NU-sjukvårdens växel, telefonnummer 010-435 00 00.

Läs mer om hur du kan lämna synpunkter på vården

Publicerad: