Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Musik mot cancer bakom barnens nya behandlingsrum

Barn och ungdomsavdelningen på NÄL har fått nya behandlingsrum. Tack vare pengar från Musik mot cancer och andra välgörande ändamål har två behandlingsrum förvandlats till miljöer från rymden och havets rike.

För drygt två år sedan arrangerades Musik mot cancer i Trollhättan. Välgörenhetsgalan blev en stor succé och drog bland annat in 135 000 kronor till avdelning 23 på NÄL. Tillsammans med andra insamlingar och bidrag har dessa pengar nu resulterat i två helt omgjorda behandlingsrum på barn och ungdomsavdelningen.

– Vi ville göra något riktigt med de här pengarna. Barnen är helt saliga, säger Lillemor Forsberg, enhetschef på avdelning 23.

Ena rummet har designats utifrån havets rike. Det andra har ett rymdtema.

– Barnen kommer ofta till dessa rum för undersökningar och provtagningar – något som kan vara jobbigt för dem. Det nya utseendet underlättar vistelsen för barnen och ger dem en positiv upplevelse i stället, berättar Lillemor Forsberg.

Konstprojektet i behandlingsrummen har blivit en stor succé hos både barnen och deras anhöriga.

– Vi vill rikta ett stort tack till alla inblandade som har sett till att vi kunnat göra detta för barnen. Alla insatser, små som stora, har bidragit enormt mycket, säger Lillemor Forsberg.

Bildspel

På NU-sjukvårdens Facebook finns ett bildspel från behandlingsrummen.

Till Facebooksidan

Senast uppdaterad: 2018-01-21 10:07