Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Jobbevent för sjuksköterskor

Två gånger per år arrangerar NU-sjukvården ett jobbevent för blivande och färdiga sjuksköterskor. Besökarna får möjlighet att träffa NU-sjukvårdens verksamheter och ställa frågor till representanter från avdelningen eller mottagningen.

Det var hög stämning när jobbeventet drogs igång på tisdagskvällen. Många verksamheter tog chansen att visa upp sig med målet att locka de blivande sjuksköterskorna till just sin avdelning eller mottagning.

Lisa Söderstedt och Emma Dove går sista terminen på sjuksköterskeprogrammet och uppskattar eventet.

– Det är ett jättebra tillfälle att få ställa sina frågor, för vi har många! Det finns fortfarande flera möjliga alternativ men infektion och kirurgi är verksamheter som är lite extra intressanta just nu, säger de.  

Lisa Söderstedt och Emma Dove. 

De flesta besökarna på eventet var studenter från termin 6 på sjuksköterskeprogrammet med de övriga terminerna fanns också representerade. Rikard och Isabel går termin 3.

– Vi tycker det är bra få en liten inblick i verksamheterna och prata med de anställda. Vi är båda just nu mest intresserade av något inom det akuta omhändertagandet.

Studenterna Rikard och Isabel pratar med Lisa från anestesi och operation.

Agneta Nordell är sjuksköterska på MAVA och representerade sin verksamhet på jobbeventet.

– Det är bra att få berätta mer om vad vi gör och vilka möjligheter som finns hos oss. Många är lite blyga men det är de är samtidigt väldigt nyfikna på vad vi gör, säger Agneta Nordell.

Senast uppdaterad: 2018-01-21 10:07