Inbjudan nätverksträff – ”Genvägen” till docentur 2023-05-30

”Vad behöver jag veta som huvudansvarig forskare och
blivande docent vid SU – tips för att navigera bland regler och
riktlinjer i klinisk forskning”

Välkomna till ”Genvägen” till docentur för blivande docenter vid Sahlgrenska
Universitetssjukhuset/Västra Götalandsregionen/Sahlgrenska Akademin!
30 maj 2023, kl. 15:00–16:30

Onlinemöte

Workshoppen riktar sig till dig som tänker börja din väg mot docentur eller som har börjat arbeta mot docentur vid SU/VGR/SA. Under workshoppen kommer vi att diskutera regler och riktlinjer i klinisk forskning med inbjudna föreläsare från Gothia Forum. Vi kommer att fokusera på ClinicalTrials.gov, nya studier avseende medicintekniska produkter samt juridiska frågor kopplade till forskning. Under workshoppen medverkar jurist Helena
Carrick samt projektledarna Ebba Brann och Eva Lavik Olofsson. Om du har frågor avseende dessa ämnen som du vill diskutera under workshoppen, tar vi emot frågor i förhand. Frågorna mejlas (senast 22/5) till: dragana.skiljic@vgregion.se.
Under workshoppen kommer vi också kort gå igenom vad som är viktigt att tänka på vid planering inför docentur och var du hittar information på SU:s FoUUI-sidor på intranätet.

Syftet med dessa workshoppar är att stimulera till fortsatt forskning och underlätta inför docentur. Vi vänder oss till alla som disputerat och arbetar i Västra Götalandsregionen, men innehållet i workshoppen kommer till stor del att utgå från medarbetarperspektivet vid SU.

Anmälan till docenturworkshopen sker via Regionkalendern senast den 22/5. Länken till onlinemötet kommer att skickas ut i slutet av vecka 21 till alla som har anmält sig.

Varmt välkomna