Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Upplägg för AT-tjänstgöringen

Gemensamt för utbildningsblocken från och med augusti 2018 är minst 15 veckor internmedicin, 11 veckor kirurgi, 4 veckor ortopedi, 1 vecka anestesi, 13 veckor allmän psykiatri, 1 vecka radiologi och 27 veckor primärvård. Du har 4 veckor som valfri del. Startdatum för blocken är februari, maj, augusti och november.

Introduktionsvecka

Tjänstgöringen börjar med en introduktionsvecka med bland annat akutdagar i medicin och kirurgi samt avancerad hjärt-lungräddning. Du får information om sjukhuset och får träffa AT-kollegerna.

Utbildning och handledning

Varje månad ges en heldag med utbildning där du själv kan vara med och påverka innehållet. På varje klinik får AT-läkaren en personlig handledare.

  • Introduktionsvecka
  • 4 veckor valfri del
  • 10 utbildningsdagar/år
  • Personlig handledare
  • Regionalt AT-forum
  • AT-stämma
  • Ledarskapsutbildning

Valfri placering 

Fyra veckor är tillägnade en valfri placering. Du har då möjlighet att förlänga något avsnitt av de redan ingående specialiteterna. Det går också att välja något helt annat som exempelvis rehabiliteringsmedicin, barn eller infektion. Läs de valbara specialiteterna här.

Både NÄL och Uddevalla sjukhus

Samtliga AT-block innebär tjänstgöring på både NÄL och Uddevalla sjukhus.

Tjänstgöring på vårdcentral

Primärvårdstjänstgöringen kan du välja att göra på någon vårdcentral utanför sjukhusen i Uddevalla och Trollhättan.

AT-tjänstgöring i primärvården

Studierektorsenheten för primärvården

Senast uppdaterad: 2016-09-28 15:24