Internationellt studiebesök måndag 20 juni

Uppdaterad:
Publicerad:
Operationssjuksköterska
Rikard Hänggård, operationssjuksköterska, välkomnar måndagens besökare till operation på NÄL.

Den 20-22 juni arrangeras The International Forum on Quality and Safety in Healthcare, en av världens största hälsokonferenser, i Göteborg. På måndagen kommer 90 av deltagarna till NU-sjukvården för att inspireras av sjukhusets flertalet gånger prisbelönade utvecklingsarbeten. 

International Forum sätter fokus på patientsäkerhet och kvalitetsutveckling inom sjukvården. Årets tema är  Skapa morgondagens vård i dag. Konferensens första dag ägnas åt site visit, studiebesök, i närheten av Göteborg. 

Inom VGR är det NU-sjukvården, Angered Närsjukhus, SU och SÄS som står som värdar, dessutom ordnas site visit av Region Jönköping och Region Kronoberg. 

Snabbt fullbokat 

NU-sjukvårdens programpunkt är ett av de första studiebesöken som blev fullbokat. 

− Vi har mycket att vara stolta över, så det känns självklart att välkomna besökare från hela världen till NU-sjukvården, säger biträdande sjukhusdirektör Anders Kullbratt, som är den som hälsar besökarna välkomna på måndag morgon. 

− Jag är övertygad om att deltagarna kommer att ta med sig nya idéer och kunskaper från besöket hos oss. Men vi kommer även att kunna lära oss av deras frågor och synpunkter. 

Buss till Brinkåsen 

Efter en gemensam inledning i Ägget på NÄL delas besökarna in i olika grupper som gör nedslag i i olika verksamheter. 

En grupp kommer att få besöka Brinkåsen där de bland annat kommer att få en rundvandring i byggnaden, uppmärksammad för sin arkitektur som samspelar med behandlingen, och ta del av arbetet med psykosprocessen och brief admission, det vill säga brukarstyrd inläggning.  

Unikt samarbete kring sköra äldre 

De besökare som stannar på NÄL kommer att delas in i mindre grupper som sedan bland annat kommer att få se ombyggnationen av operationslokalerna och delta i en simulerad operation samt få information av Samverkande sjukvård om sjukhusets prisbelönade samverkan med andra vårdgivare kring gruppen sköra äldre och andra som behöver medicinsk hjälp för att undvika att behöva åka till akutmottagningen. 

Framflyttat från i våras

Enligt den ursprungliga planeringen skulle International Forum ha genomförts under våren, och NU-sjukvårdens skulle ha fått besök av site visit 30 mars. Detta gick inte att genomföra, på grund av det dåvarande covid-19-läget, och datumet ändrades till 20 juni. 

Kommunikationschef Angelica Strandberg är projektledare för NU-sjukvårdens site visit. Hon är väldigt glad över att sjukhuset bestämde sig för att delta, även om den nya tidpunkten krockar med starten på sommarperioden. 

Kvalitetsarbete av hög klass

− Jag har arbetat som kommunikationschef för NU-sjukvården i ett år nu, säger hon, och jag är djupt imponerad över den höga kvaliteten på det utvecklingsarbete som pågår, parallellt med att vi tar emot en ny patient på akutmottagningen var åttonde minut, dygnet runt.  

− Det är viktigt att påminna oss själva, och andra, om detta, även om vi samtidigt måste hantera de utmaningar som sommaren innebär, när våra medarbetare ska få den semester de behöver, med sådan liten påverkan som möjligt på den vård som patienterna behöver. 

International Forum 2016 

Senast NU-sjukvården deltog som värd för studiebesök från International Forum var 2016. Även då fick deltagarna information om arbetet med Samverkande sjukvård, men även följa en traumapatients väg genom akutmottagningen och besöka cancervården på Uddevalla sjukhus. 

FAKTA: International Forum

International Forum

Arrangemanget The International Forum on Quality and Safety in Healthcare är en serie av internationella konferenser som samlar personer inom ledning och utveckling av hälso- och sjukvård från hela världen. Målet är att informera och inspirera deltagarna till en bättre, säkrare och högre vårdkvalitet.

International Forum har arrangerats i mer än 25 år och varje år deltar över 4 700 deltagare från fler än 80 länder.

Läs mer om International Forum (OBS! På engelska)