Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

ST i NU-sjukvården

NU-sjukvården utgår från Socialstyrelsens föreskrifter för läkares specialiseringstjänstgöring och har höga ambitioner att vara ett utbildningssjukhus som ger dig en god klinisk grund för ditt fortsatta arbete som läkare.

Organisatoriskt har NU-sjukvården en övergripande ST-studierektor som har en samordnande funktion och som utgör ett stöd för studierektorer som finns på de enskilda enheterna.

Huvuddelen för den specialitetsspecifika delen av utbildningen ligger på respektive verksamhet eller sektion där det finns en studierektor som stöd för verksamhetschef, handledare och ST-läkare. ST-läkaren ansvarar, med stöd av sin handledare, för att följa målbeskrivningen för den aktuella specialiteten.

Kurser och utbildning

NU-sjukvården anordnar egna kurser och har även kontakt med Sahlgrenska unviersitetssjukhuset och nationella kursanordnare. Sammantaget innebär det att vi kan erbjuda våra ST-läkare ett bra kursutbud. Om du är intresserad av att forska finns även möjligheten att göra det och att få stöd av vår egen FoU-enhet.

Att utbildning är ett av NU-sjukvårdens fokusområden märks bland annat i att det finns ett utbildningscentrum på NÄL. Det är en mötesplats för forskning, utbildning och olika typer av erfarenhetsutbyte mellan studenter och medarbetare från olika yrkesgrupper. I utbildningscentrum finns simuleringsrum, grupprum och samtalsrum och i lokalerna finns även sjukhusets bibliotek. Här finns möjlighet exempelvis till att träna på ultraljud, simulera medicinska fall eller läsa vetenskapliga artiklar.

Pedagogik- och ledarskaps-ST

Pedagogik- och ledarskaps-ST är ett program för ST-läkare i NU-sjukvården. Målsättningen med ST-programmet med fördjupning inom pedagogik- och ledarskap är att skapa en plattform för kompetensutveckling av ST-läkare och uppmuntra läkare till framtida uppdrag som studierektorer, chefer och ledare.

BT som del i ST

För dig som är legitimerad läkare, men inte gjort AT erbjuder NU-sjukvården ett utbildningsprogram under anställningen som ST-läkare där du går kurser och sidotjänstgöringar för att kunna uppfylla målbeskrivningen för BT inom anställningens först två år. Det finns också möjlighet att söka fristående BT. 

Organisation och verksamheter

Forskning

Profilbild av Paul Pålsson

Paul Pålsson

Övergripande ST-studierektor
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Profilbild av Tina Svensson

Tina Svensson

Samordnare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2023-03-21 09:57