Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Begäran om journalkopior

Du kan begära din egen eller dina anhörigas journaler. För begäran av anhörigs journal krävs samtycke från personen.

Vid handläggningen görs en utförlig menprövning. Annan person får inte omnämnas med namn, personnummer eller diagnos, undantaget vid reproduktionsmedicin där båda föräldrarna alltid står med i journalen.

Vi lämnar inte ut journalhandlingar om vi bedömer att patientens tillstånd allvarligt kan förvärras av utlämnandet, eller om det finns skäl att tro att patienten ännu inte har fått informationen av sin läkare.

Barns journal lämnas ut till vårdgivare, men om barnet uppnått tillräcklig ålder och utveckling krävs samtycke. Om barnet, oavsett ålder eller utveckling, kan tänkas lida men lämnas inte uppgifterna ut.

Handläggningstiden varierar med beställningens omfattning och våra prioriteringar, men i normala fall lämnas uppgifterna ut efter två till tre veckor.

NU-sjukvården har i sina arkiv journaler producerade innan 2015-04-07 från lokalsjukhusen i Bäckefors, Lysekil och Strömstad.

Du begär enklast dina egna journalkopior genom att fylla i vårt webbformulär som ingår i Vårdguidens e-tjänster. 

Du kan antingen legitimera dig med BankID eller med ett lösenord som du beställer via 1177 Vårdguidens sida.

Logga in i 1177 Vårdguidens e-tjänster

Du kan också skriva ut en blankett, fylla i och skicka till oss. Om du begär en anhörigs journal behöver vi en underskriven fullmakt, som du också skriver ut och skickar tillsammans med blanketten. Blanketten hittar du på sidan "Din journal".

Senast uppdaterad: 2021-12-01 15:32