Bristningsmottagning
Besöksinformation kvinnosjukvården
Avdelningarna:
Förlossningen
Vid kontroll eller inläggning på förlossningen får 1-2 anhöriga/partners/stödpersoner medfölja. Barn kan inte medfölja.
BB
Partner får närvara på BB. Inga besök av syskon är tillåtna.
Mat på förlossningen/BB för partner/anhörig
Partner/anhörig på BB har möjlighet att köpa mat från matautomat på avdelningen. Frukost och kvällsfika ingår i kostnaden för övernattning och hämtas i serveringsköket. De går även bra att ta med egen mat och förvara i avdelningens kylskåp.
Antenatalavdelning
En symtomfri närstående får besöka inneliggande patient.
Mottagningarna
Gynekologi/gynekologisk onkologi
Endast en (1) medföljande till patient. Patient och partner/närstående ska vara friska, det vill säga inte ha några förkylningssymtom.
Mottagningen för gravida och nyförlösta
En frisk partner/närstående får medfölja vid besöket. Inga barn/syskon.
För mer information, prata med din barnmorska eller kontakta mottagningen.
Synpunkter på vården
Dina synpunkter är viktiga för oss och vårt förbättringsarbete. Samtliga verksamheter i NU-sjukvården har kontaktpersoner, patientvägledare, som du kan vända dig till för att framföra dina synpunkter på vården.
Mer information om hur du kan lämna synpunkter på vården.
Information sommar 2023
Stängd för mottagningsbesök vecka 23-34. Remisshantering samt 1177 görs sporadiskt. Akuta ärenden hänvisas BB-mottagning (inom 10 dagar efter förlossning) eller gyn-mottagning.
Det är vanligt att underlivet känns svullet och ömt efter en förlossning. Svullnaden och ömheten brukar vanligtvis lägga sig inom några dagar och inom några veckor har de flesta bristningar och klipp har läkt, men i vissa fall kan problem kvarstå.
Till bristningsmottagningen kan du söka råd och hjälp om du efter förlossningen upplever kvarstående besvär i underlivet, exempelvis från bristning eller klipp, tyngdkänsla, urinläckage (inom 13 månader efter förlossningen).
Bristningsmottagningen har ett samarbete med bäckenbottenteamet i de fall som kräver tvärprofessionell vård.
Söka vård hos oss
Du kan själv ta kontakt med oss på bristningsmottagningen alternativt be barnmorskan på barnmorskemottagningen skriva en remiss.
Bristningsmottagningen har ett samarbete med BB-amningsmottagningen så de tider bristningsmottagningen inte är öppen, kan meddelande lämnas via BB/amningsmottagningen.