Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Barn- och ungdomsmottagning NÄL

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

Av- och ombokning
måndag - fredag
8:00 - 11:00
måndag - torsdag
13:00 - 15:00

Växeltelefon

Öppettider

måndag - fredag
8:00 - 17:00

Besöksadress

Lärketorpsvägen 20
461 73 Trollhättan

Vi är en specialistmottagning som vänder sig till barn upp till 18 år. Mottagningen har både planerad verksamhet och akutverksamhet för barn.

På vår barndagvård erbjuder vi vård före och efter operationer, behandlingar och utredningar.

Söka vård hos oss

Till oss kommer man på remiss från vårdcentral, skola eller barnavårdscentral (BVC).

Om du inte har en pågående vårdkontakt, vänd dig i första hand till sjukvårdsrådgivning eller din vårdcentral. 

Vid ditt besök hos oss

Förbered gärna ditt barn inför besöket hos oss. Vi mäter och väger alla barn och vid de allra flesta besök tar vi även blodprov. Om vi planerar en undersökning som kräver specifik förberedelse bifogas detta med kallelsen. 

Se gärna 1177 förbereda barn inför besök på sjukhus tillsammans med ditt barn före besöket:

Förbereda barn för besök i vården, 1177.se

Besöket är gratis. Du eller ansvarig vuxen bör kunna legitimera sig, asylsökande ska uppvisa LMA kort. På baksidan av kallelsebrevet finns listat en information om vad som är ”Bra att veta” inför besöket.  Ni anmäler er vid centralreceptionen i huvudentrén innan du kommer till oss på barn- och ungdomsmottagningen.

Har du frågor eller behöver av/omboka ditt besök ring oss i god tid eller använd 1177 Vårdguidens e-tjänster.  Om du uteblir från ditt besök eller avbokar mindre än 24 timmar innan ditt besök får du betala en avgift.

Vi som arbetar här

På vår mottagning arbetar barnläkare, barnsjuksköterskor, dietist, kurator och psykolog med specialistkompetens på barn.

Vi arbetar i team och har kontaktsjuksköterska i varje team

Eftersom NU-sjukvården har ett utbildningsansvar förekommer det studenter på vår mottagning. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under ditt besök. Alla som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt.

Ansvariga för mottagningen

Eva Olsson, enhetschef
eva.m.olsson@vgregion.se
010-435 20 50

OBS! E-post bör inte användas för kommunikation som handlar om patientärenden. E-post som skickas till NU-sjukvården diarieförs och blir allmän handling, och kan komma att begäras ut med hänvisning till offentlighetsprincipen.


Senast uppdaterad: 2022-11-29 15:39