Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

BUP Väst mottagning Lysekil

Tillfällig information En väg in för barn och unga med psykisk ohälsa i Västra Götaland
Har du ingen pågående kontakt med oss och önskar hjälp för ditt psykiska mående är du välkommen att kontakta "En väg in".

"En väg in" är ett kontaktcenter med uppgift att hjälpa barn och unga med psykisk ohälsa att hitta rätt i vården. Kontaktcentret är till för barn och unga som inte vet var de ska vända sig och kan nås genom telefon eller genom meddelande och egenremiss på 1177.se

Du kan inte längre skicka en egenremiss direkt till mottagningen. Alla egenremisser till BUP skickas istället via "En väg in". Klicka på länken för att skicka egenremiss till "En väg in".

"En väg in" är öppet för barn och unga som tar en egen kontakt och för vårdnadshavare eller närstående som hjälper till att ta kontakt. Mer information om "En väg in" och hur du når "En väg in" finns på 1177.se

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag - fredag
8:00 - 16:30

Växeltelefon

Öppettider

måndag - fredag
8:00 - 16:30

Besöksadress

Lasarettsgatan 1
453 34 Lysekil

BUP är en förkortning för barn- och ungdomspsykiatri. NU-sjukvårdens barn- och ungdomspsykiatriska klinik är en specialistverksamhet inom sjukvården för barn och ungdomar som mår dåligt psykiskt. BUP erbjuder utredning, stöd och behandling till barn och ungdomar upp till 18 år.

Kontakta oss på mottagningen i Lysekil om ditt barn har en pågående kontakt med BUP och det inte är en akutsituation. Om du inte haft kontakt med BUP och det inte är en akutsituation ska du i första hand kontakta din vårdcentral för att få hjälp. Vid akuta situationer dagtid kan du själv ta kontakt med BUP:s akutmottagning, övrig tid kontaktar du 1117.

Söka vård hos oss

Har du ingen pågående kontakt med oss och önskar få hjälp för ditt psykiska mående är du välkommen att kontakta "En väg in". De tar hand om alla nya kontakter och remisser till barn- och ungdomspsykiatrin i Västra Götaland.

Mer information om ”En väg in” och hur du når dem (1177.se).

Vid ditt besök hos oss

Att förklara i ord vad problemet är kan ibland vara svårt. Då tar vi ansvar för att hitta andra sätt att uttrycka sig på. Vi vet att det ofta tar ett tag innan ett förtroende byggts upp och man vågar visa fram sådant man vanligtvis bär inom sig. Vi är experter på att underlätta den processen.

Ibland behöver vi ta reda på mer om varför vissa saker ofta blir svåra för ett barn eller en tonåring. Då försöker vi kartlägga det genom att göra en utförligare bedömning. Tillsammans gör vi sedan en planering av vilka behandlingsinsatser vi skall genomföra. 

Vi som arbetar här

Vi som arbetar på BUP har utbildning och vana att leda samtal och genomföra dem så att de blir viktiga för dem som är med. För dig som kommer till oss och berättar om din situation, svarar på frågor och lyssnar på andra kan samtalet ge nya perspektiv och tankar. Vi kan bidra med vår kunskap om hur vi människor fungerar och utvecklas och tillsammans kan vi göra både problemen och lösningarna tydligare.


Senast uppdaterad: 2023-01-25 15:50