Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Akutmottagning barn- och ungdomspsykiatri

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag - fredag
8:00 - 16:00

Växeltelefon

Besöksadress

Lärketorpsvägen 20
461 73 Trollhättan

Synpunkter på vården

Dina synpunkter är viktiga för oss och vårt förbättringsarbete. Samtliga verksamheter i NU-sjukvården har kontaktpersoner, patientvägledare, som du kan vända dig till för att framföra dina synpunkter på vården.

Mer information om hur du kan lämna synpunkter på vården.

Barn- och ungdomspsykiatriska akutmottagningen vänder sig till barn och unga med psykiatriska besvär.

Till oss söker du om du behöver en psykiatrisk bedömning med ställningstagande om eventuell inläggning på sjukhus. Du kommer under ditt besök hos oss träffa vårdpersonal som tillsammans med dig bedömer hur vi ska kunna hjälpa dig på bästa sätt.

Det är inte alltid man som patient behöver bli inlagd efter att man sökt hjälp akut hos oss utan att man tillsammans istället har hittat ett alternativt tillvägagångssätt för dig att få hjälp.

Söka vård hos oss

För att söka vård hos oss ringer man till vår akuttelefon som är bemannad alla vardagar mellan klockan 08:00 och 16:00. Kvällar, nätter och helger söker man till oss genom att kontakta 1177 eller akutmottagningen för barn på Norra Älvsborgs Länssjukhus.

När ska jag söka hjälp?

Det finns inget enkelt svar på den frågan. Om du känner dig orolig för dig själv är det bra att prata med någon om det. Det kan vara en förälder, en släkting, personalen på skolan eller någon annan vuxen du litar på. Kanske kan ni tillsammans hitta en lösning.

Ibland hjälper det inte att prata på egen hand. Man kan känna sig förtvivlad över att situationen inte blir bättre. Då kan man behöva söka professionell hjälp.

När man har oro som inte ger med sig, när vardagen inte längre fungerar eller planer på att ta ditt liv är det definitivt dags att söka hjälp.

Känner man att situationen inte är akut idag, men fortfarande vill söka vård för att få hjälp från specialistpsykiatrin hänvisar vi dig till våra öppenvårdsmottagningar

När är BUP inte rätt insats?

Barn och ungdomar med lindriga eller medelsvåra psykiska besvär där endast delar av livssituationen och sättet att fungera i vardagen påverkas ska man i första hand vända sig till exempelvis vårdcentral, elevhälsan eller ungdomsmottagning. 

Vid ditt besök hos oss

Vi ser gärna att en vuxen närvarar vid ditt besök hos oss. Då vi bedriver en akut verksamhet kan det ibland vara svårt för oss att hålla den tid som vi angivit efter kontakten med oss i telefon. Du kommer i så fall behöva vänta men vi kommer att ta hand om dig så fort vi får möjlighet.

Vi som arbetar här

Vid ditt besök hos oss varierar det vilken yrkeskategori du får träffa. Hos oss arbetar sjuksköterskor, socialpedagoger, kurator och läkare. Blir det aktuellt för dig att bli inlagd tar alltid personalen kontakt med överläkare innan.

Synpunkter på vården

Dina synpunkter är viktiga för oss och vårt förbättringsarbete. Samtliga verksamheter i NU-sjukvården har kontaktpersoner, patientvägledare, som du kan vända dig till för att framföra dina synpunkter på vården.

Mer information om hur du kan lämna synpunkter på vården.


Senast uppdaterad: 2023-02-24 10:51