Logopedmottagning Uddevalla

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

mån - fre 8:00 - 11:00

Växeltelefon

Besöksadress

Fjällvägen 9
451 53 Uddevalla
Målpunkt A plan 6

Vägbeskrivning

Uddevalla sjukhus. Avfart Fjällvägsmotet från riksväg 44. Se vidare skyltning inom sjukhusområdet. Information kollektivtrafik: www.vasttrafik.se

Västtrafik - reseplaneraren

Postadress

Logopedmottagningen Uddevalla
Fjällvägen 9
451 80 Uddevalla

Logopedmottagningen erbjuder personcentrerad, högkvalitativ och trygg vård till dig som behöver specialistkompetens inom kommunikations- och sväljsvårigheter på vägen mot en bättre tillvaro.

Söka vård hos oss

Vi är en allmänlogopedisk mottagning som tar emot dig med tal-, språk- eller röstproblem. Vi erbjuder även hjälp till dig med ät- och sväljsvårigheter. Vi finns på NÄL i Trollhättan och på Uddevalla sjukhus. Vi arbetar med bokade öppenvårdspatienter, som konsulter inom slutenvården samt i neurorehabteam i dag- och slutenvård.

För att komma till oss kan till exempel en läkare, skolsköterska eller BVC skicka en remiss. Du kan också skicka in en egenremiss till Logopedmottagningen NÄL, 461 85 Trollhättan. Om tolk behövs till besöket är det viktigt att det står i remissen.

Vid ditt besök hos oss

De flesta besök hos oss tar 45-60 minuter. Nybesök tar ofta lite längre tid än ett behandlingsbesök. En fördjupad språkutredning för barn i skolåldern tar ofta upp till tre timmar, inklusive kortare pauser. Vid behov medverkar tolk.

Beroende på vilken hjälp du, din anhöriga eller ditt barn behöver kommer vi gemensamt överens om behandlingsmål som är anpassade till de ambitioner och förutsättningar som finns. Under en behandlingsperiod är det vanligt att hemträningsuppgifter delas ut. Du som är förälder har rätt att begära tillfällig föräldrapenning för att kunna delta i ditt barns besök.

Information om diagnoser

Hos logopeden

Om du ska hit med ditt barn kan ni tillsammans titta på de här bilderna för att se vad som kan hända vid besöket.

Klicka här för att komma till sidan


Senast uppdaterad: 2018-03-29 09:14