Tredje konferensen med vårdgrannar

Uppdaterad:
Publicerad:
Personer sitter runt olika bord och pratar med varandra

Den 14 mars arrangerade NU-sjukvården en ny konferens, för att tillsammans med vårdgrannar inom kommun och primärvård fortsätta arbetet med att förbättra flöden i vården, och se till att patienten får vård och omsorg på rätt nivå.

– Det låter jättenkelt, men det har visat sig finnas många gupp på vägen, sa sjukhusdirektör Björn Järbur.

Inspiration från Skaraborg

Konferensen var en uppföljning på de två tidigare konferenserna med temat ”Nära vård i samverkan”, som startade förra året.

Under konferensen fortsatte diskussionerna kring erfarenheter som gjorts vid de tidigare träffarna. Den här gången fick de drygt 100 deltagarna också inspiration från Skaraborg, när primärvårdschef Susanne Lidén från Närhälsan berättade om hur de på ett framgångsrikt sätt lyckats tänka nytt kring de här frågorna.

Det gjordes också en presentation av Vårdsamverkan Fyrbodals nya samverkansplan. Där arbetar man nu också med att tänka nytt, efter att avtalet sades upp förra året. 

Tillit och tydlighet

När dagen skulle sammanfattas var det några ord som lyste starkare än andra, för att samverkan ska kunna bli ännu bättre i framtiden: tillit, tydlighet och vikten av att skapa förståelse för varandras olika förutsättningar. 

 

Läs mer: God och nära vård - Vårdsamverkan i Västra Götaland