Föreläsning om fysisk träning vid cancerbehandling

Uppdaterad:
Publicerad:
Träning vid cancerbehandling
Fysioterapeut Monika Bengtsson och sjukgymnast Eva Källén.

Sedan 2019 håller NU-sjukvårdens fysioterapienhet i föreläsningar om fysisk träning före, under och efter cancerbehandling. Med start den 19 mars är det även möjligt att delta digitalt.

Föreläsningen, som hålls av sjukgymnasterna/fysioterapeuterna Eva Källén och Monika Bengtsson, handlar om vikten av fysisk träning före, under och efter cancerbehandling.

För att öka tillgängligheten till föreläsningen kommer det nu, förutom att delta på plats på Uddevalla sjukhus, även vara möjligt att delta digitalt.

– För att klara av sin cancerbehandling och minska biverkningarna av den är det oerhört viktigt att komma i gång med fysisk träning tidigt. När man nu kan delta digitalt hoppas vi att fler ska ha möjlighet att kunna delta på föreläsningen, säger Eva Berg, enhetschef för arbetsterapi och fysioterapi på Uddevalla sjukhus, NU-sjukvården. 

Individanpassad bedömning och gruppträning

Föreläsningen riktar sig till de patienter som ska genomgå, genomgår eller nyligen har avslutat cancerbehandling. 

Efter att ha deltagit på föreläsningen är det möjligt att boka ett individuellt besök för att få mer information, råd och stöd. Fysioterapin erbjuder även träning i grupp under en tremånaders period.

 

Mer information

Tid

Första och tredje tisdagen varje månad, kl. 15.00-16.00 (ej under juli
månad eller helgdagar)

Plats

Digitalt eller på Uddevalla sjukhus, fysioterapin

Anmälan

Anmäl dig senast dagen före föreläsningen via 1177 eller ring 010-435 45 80 och meddela på telefonsvarare att du vill delta på föreläsningen. 

Anmäl dig till föreläsningen – 1177.se

Betalning

Vid digitalt deltagande skickas faktura i efterhand. Vid fysiskt deltagande sker betalning i centralreceptionen eller via självincheckning. 

Mer information

Läs mer om föreläsningen