Kristian Nilsson, IT-samordnare

Kristian Nilsson, IT-samordnare
Kristian Nilsson, IT-samordnare
Fotograf: Kent Eng

Varför valde du att bli IT-samordnare?

Jag började i Västra Götalandsregionen för tio år sedan. Sedan dess har jag arbetat som kanslist, systemadministratör, systemsamordnare, systemförvaltare och nu IT-samordnare. Jag trivs med att ha mycket på gång och tycker att integrationen mellan verksamhet och IT är både spännande och viktig.

Hur ser en typisk arbetsdag ut för dig?

Som IT-samordnare hjälper jag till med till med PC-utbyten, felsökningar och andra arbetsuppgifter inom området. En stor del av min arbetsdag består av att vara en vardaglig hjälp till verksamheten men även att hitta mer långsiktiga lösningar.

Vad är det roligaste med ditt yrke?

Det roligaste med jobbet är att jag inte vet hur dagen ser ut, vilket såklart också kan vara en utmaning. Jag har min planering att utgå ifrån, men det kan hända mycket på vägen. Ingen dag är sig lik och jag lär mig nya saker varje dag. 

Vilka fördelar finns det med att jobba på ett sjukhus?

Att det finns många olika roller och stora utvecklingsmöjligheter. Det är dessutom en väldigt spännande arbetsplats och har man intresse av vilja lära sig mer så finns alltid möjligheten att göra det.

Vem skulle du rekommendera att börja som IT-samordnare i NU-sjukvården?

En öppen och flexibel person, då arbetet kräver mycket samarbete. Det är också viktigt att kunna vara självständig och att tycka om att driva projekt, både individuellt och i grupp.