Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Ortopedmottagning NÄL

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag - torsdag
6:00 - 14:00
fredag
6:00 - 11:30

Växeltelefon

Öppettider

måndag - torsdag
8:00 - 12:00
måndag - torsdag
13:00 - 16:30
fredag
8:00 - 12:00

Besöksadress

Lärketorpsvägen 20
461 73 Trollhättan

Vi vänder oss till dig med ortopediska skador och sjukdomar. Till oss kommer du antingen via remiss eller på återkommande besök. På vår mottagning på Uddevalla sjukhus bedriver vi dessutom operationsverksamhet med inriktning händer och fötter. 

För att svara på dina frågor har vi en telefonrådgivning som du kan nå oss på under helgfria vardagar.

Söka vård hos oss

När du söker vård hos oss behöver vi veta något om den sjukdom eller de besvär du har. Den informationen får vi av din läkare på vårdcentralen, eller annan läkare, efter utförd undersökning och eventuell röntgenundersökning. Det finns även möjlighet att skriva egenremiss.

Vid ditt besök hos oss

Hos oss omhändertas du av ett team av olika professioner med dina behov som utgångspunkt. En läkarbedömning ligger oftast till grund för ditt besök men i det fortsatta omhändertagandet deltar sjuksköterskor, gipstekniker, undersköterskor, sjukgymnaster och arbetsterapeut beroende på dina behov. 

Vårt operationsteam arbetar dessutom med förekommande mindre ingrepp på bland annat händer och fötter.

Checklista inför ditt besök

Om du ska på ett första besök hos oss behöver du tänka på följande:

  • Anmäl ditt besök i centralreceptionen i huvudentrén på sjukhuset. Du betalar ditt besök vid anmälan, i första hand ses gärna betalning med betalkort, men du kan även betala kontant eller få en faktura hemskickad.
  • Ta med dig fotolegitimation och eventuellt högkostnadskort.

Om du har tid för ett återbesök till mottagningen behöver du tänka på följande:

  • Observera på kallelsen om besöket gäller ortopedmottagningen Uddevalla eller NÄL.
  • Observera på kallelsen om eventuell röntgenundersökning ska utföras innan läkarundersökning, eller om annan information har givits på kallelsen.

Om du har tid till en operation på vår mottagning behöver du tänka på följande:

  • Samtlig information som du behöver tänka på inför din mottagningsoperation finns med på en blankett som skickas ut med kallelsen.

Vi som arbetar här

På vår mottagning finns olika yrkeskategorier som till exempel undersköterska, sjuksköterska, gipstekniker, sjukgymnast, arbetsterapeut, läkare och medicinsk sekreterare.

Ansvariga för mottagningen

Christina, Kicki, Ahlén – enhetschef 
Telefon: 010-435 38 79
E-post: kicki.ahlen@vgregion.se

OBS! Inga frågor angående tid och rådgivning hanteras av enhetschefen. Dessa frågor hänvisas istället till mottagningen på telefon: 010-435 39 00

OBS! E-post bör inte användas för kommunikation som handlar om patientärenden. E-post som skickas till NU-sjukvården diarieförs och blir allmän handling, och kan komma att begäras ut med hänvisning till offentlighetsprincipen.


Senast uppdaterad: 2022-11-30 11:37