Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Ögonmottagning

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag - torsdag
7:00 - 15:30
fredag
7:00 - 11:45

Vid behov av ögonsjukvård kvällar och helger, ring 1177.  

Av/Omboka tid 
010 - 435 31 09

Växeltelefon

Öppettider

måndag - fredag
7:15 - 16:30

Besöksadress

Fjällvägen 9
451 53 Uddevalla

Patientinformation

Titel

Ögonmottagningen tar emot dig med olika typer av ögonsjukdomar. Vi har vår mottagning på Uddevalla sjukhus och har planerad verksamhet dagtid måndag till fredag. Vi tar även emot en del akuta besök under dagtid. 

Antalet medföljande till besök är begränsande till 1-2 personer.

Söka vård hos oss

När du söker vård hos oss behöver vi veta något om den sjukdom eller de besvär du har. Den informationen kan vi till exempel få genom att en läkare på din vårdcentral eller annan läkare skriver en remiss till oss.

Du kan också skriva en egen vårdbegäran eller bli remitterad hit av din optiker. 

Vid ditt besök hos oss

Vi arbetar i olika team: 

Vårt allmän/akut team ansvarar för dig med akuta ögonbesvär, inflammation i ögats inre, ögontumörer, ögonkomplikationer vid sköldkörtelsjukdomar samt utprovning av och information kring ögonprotes.

Vårt glaukomteam undersöker och behandlar dig med misstänkt eller konstaterat glaukom (grön starr), en ögonsjukdom som drabbar synnerven och påverkar synfältet. Kontroller av personer med ärftlighet för sjukdomen måste dock hänvisas till andra vårdgivare.

Vårt team för medicinsk retina undersöker och behandlar dig med diabetes, sjukdomar i näthinnans kärl samt sjukdomar i gula fläcken. 

Vårt barnteam arbetar bland annat med skelningar och samsynsproblem, både hos barn och vuxna. Barn med grå starr och stora brytningsfel samt prematura barn behandlas också av teamet. 

Vårt operationsteam arbetar med de flesta förekommande operationerna i och runt ögonen och undersökningar som sammankopplas med operationer.

Checklista inför ditt besök

  • Ta med dig aktuella glasögon.
  • Ta med dig fotolegitimation och eventuellt högkostnadskort.
  • Anmäl ditt besök i centralreceptionen belägen vid huvudentrén, plan 0, Uddevalla sjukhus. Du betalar i centralreceptionen vid anmälan, i första hand ses gärna betalning med betalkort, men du kan även betala kontant eller få en faktura hemskickad. 
  • Det är olämpligt att köra bil efter att du fått pupillvidgande ögondroppar.

Vi som arbetar här

På vår mottagning finns olika yrkeskategorier som till exempel undersköterska, ögonsjuksköterska, optiker, ortoptist, specialistläkare och medicinsk sekreterare. 

Ansvariga för mottagningen

Marina Flingmark, vårdenhetschef
Telefon: 010-435 00 00 (växel)
E-post: marina.flingmark@vgregion.se

OBS! Inga frågor angående tid och rådgivning hanteras av vårdenhetschefen. Dessa frågor hänvisas istället till mottagningen på telefon: 010-435 31 00 


Senast uppdaterad: 2022-12-06 08:33