Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Logopedimottagning Uddevalla

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag - fredag
8:00 - 11:00

Växeltelefon

Besöksadress

Fjällvägen 9
451 53 Uddevalla

Logopedimottagningen erbjuder personcentrerad, högkvalitativ och trygg vård till dig som behöver specialistkompetens inom kommunikations- och sväljsvårigheter på vägen mot en bättre tillvaro.

Söka vård hos oss

Vi är en allmänlogopedisk mottagning som tar emot dig med tal-, språk- eller röstproblem. Vi erbjuder även hjälp till dig med ät- och sväljsvårigheter. Vi finns på NÄL i Trollhättan och på Uddevalla sjukhus. Vi arbetar med bokade öppenvårdspatienter, som konsulter inom slutenvården samt i neurorehabteam i dag- och slutenvård.

För att komma till oss kan till exempel en läkare, skolsköterska eller BVC skicka en remiss. Du kan också skicka in en egenremiss via 1177 Vårdguidens e-tjänster eller via post. Om tolk behövs till besöket är det viktigt att det står i remissen.

Vid ditt besök hos oss

De flesta besök hos oss tar 45-60 minuter. Nybesök tar ofta lite längre tid än ett behandlingsbesök. Vid behov medverkar tolk.

Beroende på vilken hjälp du, din anhöriga eller ditt barn behöver kommer vi gemensamt överens om behandlingsmål som är anpassade till de ambitioner och förutsättningar som finns. Under en behandlingsperiod är det vanligt att hemträningsuppgifter delas ut. Du som är förälder har rätt att begära tillfällig föräldrapenning för att kunna delta i ditt barns besök.

Hos logopeden

Om ditt barn ska besöka oss, kan ni tillsammans förbereda er genom att prata om vad som ska hända på besöket. Bilderna i länken nedan är ett bra stöd att utgå från.

Bildstöd inför besök till logoped


Senast uppdaterad: 2022-12-01 13:10