Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Barn- och ungdomsmottagning Uddevalla

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag - fredag
8:00 - 9:30

Växeltelefon

Öppettider

måndag - torsdag
8:00 - 16:00
fredag
8:00 - 14:00

Besöksadress

Fjällvägen 9
451 53 Uddevalla

Synpunkter på vården

Dina synpunkter är viktiga för oss och vårt förbättringsarbete. Samtliga verksamheter i NU-sjukvården har kontaktpersoner, patientvägledare, som du kan vända dig till för att framföra dina synpunkter på vården.

Mer information om hur du kan lämna synpunkter på vården.

Vi är en specialistmottagning som vänder sig till barn upp till 18 år. Mottagningen har en planerad verksamhet och man blir kallad hit via brev eller telefon. På vår barndagvård erbjuder vi vård före och efter operationer, behandlingar och utredningar.

Söka vård hos oss

Till oss kommer du på remiss från vårdcentral, skola eller barnavårdscentral (BVC). Remiss skickas till barn- och ungdomsmottagningen på NÄL, adress:

Barn- och ungdomsmottagningen NÄL
Lärketorpsvägen 20
461 73 Trollhättan

Om du inte har en pågående vårdkontakt, vänd dig i första hand till sjukvårdsrådgivning eller din vårdcentral. 

Vid ditt besök hos oss

Förbered gärna ditt barn inför besöket hos oss. Vi mäter och väger alla barn och vid de allra flesta besök tar vi även blodprov. Om vi planerar en undersökning som kräver specifik förberedelse bifogas detta med kallelsen. 

Se gärna 1177 förbereda barn inför besök på sjukhus tillsammans med ditt barn före besöket:

Förbereda barn för besök i vården, 1177.se

Besöket är gratis. Du eller ansvarig vuxen bör kunna legitimera sig, asylsökande ska uppvisa LMA kort. På baksidan av kallelsebrevet finns listat en information om vad som är ”Bra att veta” inför besöket.  Ni anmäler er vid centralreceptionen i huvudentrén innan du kommer till oss på barn- och ungdomsmottagningen.

Har du frågor eller behöver av/omboka ditt besök ring oss i god tid eller använd 1177 Vårdguidens e-tjänster.  Om du uteblir från ditt besök eller avbokar mindre än 24 timmar innan ditt besök får du betala en avgift.

Vi som arbetar här

På vår mottagning arbetar barnläkare, barnsjuksköterskor, dietist, kurator och psykolog med specialistkompetens på barn.

Vi arbetar i team och har kontaktsjuksköterska i varje team

Eftersom NU-sjukvården har ett utbildningsansvar förekommer det studenter på vår mottagning. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under ditt besök. Alla som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt.

Synpunkter på vården

Dina synpunkter är viktiga för oss och vårt förbättringsarbete. Samtliga verksamheter i NU-sjukvården har kontaktpersoner, patientvägledare, som du kan vända dig till för att framföra dina synpunkter på vården.

Mer information om hur du kan lämna synpunkter på vården.


Senast uppdaterad: 2023-07-27 07:51