Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Aktuella nyheter

Nyheter från NU-sjukvården

Många har hört talas om tryckkammarbehandling i samband med dykolyckor, men vad de flesta inte vet är att det är den minst förekommande patientkategorin som behandlas idag. Under 2017 hade tryckkammaren på Uddevalla sjukhus mer än 1200 patientbesök, men inte ett enda av dessa var dykrelaterat.

För patienter med emotionellt instabilt personlighetssyndrom kommer det nu finnas möjlighet i NU-sjukvården att lägga in sig själva för stabilisering på sjukhuset. Metoden kallas brukarstyrd inläggning.

Under våren har NU-sjukvårdens BB-enhet genomfört en patientenkät, som visar att 100 procent är nöjda med vården. – Siffrorna är fantastiska, men så är det också ett fantastiskt gäng som jobbar här, säger Lena Andersson, enhetschef på BB.

Pressmeddelanden

Pressmeddelanden publiceras som nyheter. Bilder i nyheter kan få användas som pressbilder, men endast i samband med den nyhet där bilden publicerats. 

Ta kontakt med NU-sjukvårdens presstjänst.

Nyhetsarkiv NU-sjukvården

Vill du läsa fler nyheter från NU-sjukvården? I vårt nyhetsarkiv hittar du nyheter från och med sommaren 2016 och framåt. 


Till nyhetsarkivet

Senast uppdaterad: 2017-10-18 12:37