Aktuella nyheter

Nyheter från NU-sjukvården

Under årets ASTA-dagar kommer cirka 300 sjuksköterskor från hela landet till Folkets hus i Trollhättan. Bland arrangörerna finns flera medarbetare inom NU-sjukvården.

Nyligen genomförde NU-sjukvårdens överläkare Peter Nilsson ett minst sagt livsviktigt Vasalopp. Tillsammans med vännen Björn Mortensen spred han nämligen information om Donationsregistrets hemsida livsviktigt.se.

Logopeder arbetar inte bara med talsvårigheter. En annan viktig arbetsuppgift är att hjälpa människor med ät- och sväljsvårigheter, dysfagi. NU-sjukvårdens logopedenhet är pionjärer med ny metod för att välja säker mat och dryck till patienterna.

Från den 1 mars har NU-sjukvården ansvaret för alla vuxenpsykiatriska öppenvårdsmottagningar i Fyrbodal och Lilla Edet. De cirka 1000 patienterna i Lysekil, Munkedal och Sotenäs får nu tillgång till verksamhetens samlade resurser och specialisering på samma sätt som övriga patienter i området.

Pressmeddelanden

Pressmeddelanden publiceras som nyheter. Bilder i nyheter kan få användas som pressbilder, men endast i samband med den nyhet där bilden publicerats. 

Ta kontakt med NU-sjukvårdens presstjänst.

Nyhetsarkiv NU-sjukvården

Vill du läsa fler nyheter från NU-sjukvården? I vårt nyhetsarkiv hittar du nyheter från och med sommaren 2016 och framåt. 


Till nyhetsarkivet


Publicerad av: Kommunikationsenheten, 2016-12-28 14:35:24