Aktuella nyheter

Nyheter från NU-sjukvården

Det råder spännande tider för NU-sjukvårdens kvinnoklinik. Sedan mitten av maj har kvinnokliniken samlats på ett ställe.

Den 12 maj firades den internationella sjuksköterskedagen runt om i världen. På NÄL uppmärksammades dagen med utställare och presentationer av examensarbeten.

Euromelanoma är en europeisk satsning för att förebygga och upptäcka malignt melanom och andra former av hudcancer. Inför årets Euromelanomavecka kan du boka tid för undersökning på NU-sjukvårdens hudmottagning på Uddevalla sjukhus måndag 15 maj.

Guldskalpellen är en utmärkelse som tidningen Dagens Medicin delar ut till årets förnyare i sjukvården. Tre av NU-sjukvårdens enheter finns bland de nominerade.

NU-sjukvårdens intensivvårdsavdelning, IVA, har tilldelats Svenska Hygienpriset 2017 av Svensk Förening för Vårdhygien. Priset delades ut den 5 april i samband med de årliga hygiendagarna. IVA får priset för sitt arbete med att minska vårdrelaterade infektioner genom ökade kunskaper och bättre städrutiner.

Pressmeddelanden

Pressmeddelanden publiceras som nyheter. Bilder i nyheter kan få användas som pressbilder, men endast i samband med den nyhet där bilden publicerats. 

Ta kontakt med NU-sjukvårdens presstjänst.

Nyhetsarkiv NU-sjukvården

Vill du läsa fler nyheter från NU-sjukvården? I vårt nyhetsarkiv hittar du nyheter från och med sommaren 2016 och framåt. 


Till nyhetsarkivet


Senast uppdaterad: 2016-12-28 14:35