Aktuella nyheter

Nyheter från NU-sjukvården

Sedan 2013 tar regiondirektör Ann-Sofi Lodin hjälp av unga rådgivare inom VGR i viktiga framtidsfrågor. Under 2017 och 2018 finns två av dem inom NU-sjukvården: utvecklingsledaren Caroline Fruberg och logopeden Elin Jakobsson.

Den 15 november gick startskottet för breddinförandet av slutenvårdsdos i NU-sjukvården. Med maskinell hjälp kommer inlagda patienter i fortsättningen få tabletter och kapslar packade i små påsar, med ett läkemedel per påse och intagstillfälle.

Placeringen och utformningen av Psykiatricentrum NÄL är nu bestämd. Det blir ett fristående hus som placeras söder om NÄL:s huvudbyggnad. Byggstart sker våren 2019 och planerad inflyttning är 2022.

För att underlätta mötet mellan vårdtagare och vårdpersonal har NU-sjukvårdens kvinnoklinik anställt fyra kulturtolkar. De språktolkar men kan även överbrygga kulturskillnaderna mellan patient och personal. NU-sjukvården är det första sjukhuset i Sverige som har egna anställda kulturtolkar.

Pressmeddelanden

Pressmeddelanden publiceras som nyheter. Bilder i nyheter kan få användas som pressbilder, men endast i samband med den nyhet där bilden publicerats. 

Ta kontakt med NU-sjukvårdens presstjänst.

Nyhetsarkiv NU-sjukvården

Vill du läsa fler nyheter från NU-sjukvården? I vårt nyhetsarkiv hittar du nyheter från och med sommaren 2016 och framåt. 


Till nyhetsarkivet

Senast uppdaterad: 2017-10-18 12:37