Aktuella nyheter

Nyheter från NU-sjukvården

Kanske är det två framtida sjuksköterskor som sorterar alla spel på logopedmottagningen på NÄL och fixar fika på uppvakningsavdelningen på Uddevalla sjukhus. Möt Eric Sjöqvist och Elin Gustafson som gör feriepraktik i NU-sjukvården.

Fredag 30 juni går flyttlasset för BUP slutenvård från Vänerviken i Vänersborg till nya tillfälliga lokaler i anslutning till psykiatri-entrén på NÄL.

Marcus Lind, överläkare i diabetologi i NU-sjukvården och diabetesforskare vid Göteborgs universitet, får Svenska Läkaresällskapets Jubileumspris 2017 för banbrytande kliniska prövningar inom typ 1- och typ 2-diabetes i syfte att förbättra behandlingarna för dessa sjukdomar.

Barn och ungdomsavdelningen på NÄL har fått nya behandlingsrum. Tack vare pengar från Musik mot cancer och andra välgörande ändamål har två behandlingsrum förvandlats till miljöer från rymden och havets rike.

Under den internationella blodgivardagen uppmärksammades NU-sjukvårdens blodgivare med rosor.

Pressmeddelanden

Pressmeddelanden publiceras som nyheter. Bilder i nyheter kan få användas som pressbilder, men endast i samband med den nyhet där bilden publicerats. 

Ta kontakt med NU-sjukvårdens presstjänst.

Nyhetsarkiv NU-sjukvården

Vill du läsa fler nyheter från NU-sjukvården? I vårt nyhetsarkiv hittar du nyheter från och med sommaren 2016 och framåt. 


Till nyhetsarkivet

Senast uppdaterad: 2016-12-28 14:35