Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Positivt inför framtiden för hematologiverksamheten i NU-sjukvården

Publicerad: Uppdaterad:

Som styrelsen meddelade den 5 maj har beslut tagits att ge NU-sjukvården i uppdrag att tillsammans med Västfastigheter aktualisera arbetet med renovering och ombyggnation av vårdavdelning för hematologi och infektion.

Uppdraget innebär iordningställande av en vårdavdelning på NÄL, bestående av 21 vårdplatser med bland annat fyra enkelrums slussrum, nio enkelrum och fyra dubbelrum. Byggstart är satt till våren 2023, men det arbetas nu för att se om det är möjligt att ytterligare tidigarelägga byggstarten. 

Beskedet har mottagits mycket positivt av NU-sjukvårdens hematologiläkare, som tidigare signalerat att de känner sig oroliga för hematologivården.    

– Det känns jättebra att nu kunna meddela att de fyra läkare som sagt upp sig på hematologen till följd av oro för bristande patientsäkerhet i våra lokaler nu valt att ta tillbaka sina uppsägningar, säger Johanna Abelsson överläkare på hematologen i NU-sjukvården. 

– Jag är glad att vi tillsammans hittat en lösning. Vi har hela tiden varit överens om att målet är att hitta en snabb lösning för att få till en fungerande hematologiavdelning. Nu har vi tagit ett viktigt steg för att det ska bli verklighet, säger Björn Järbur, sjukhusdirektör i NU-sjukvården. 

 

Kontakt

Överläkare och läkarchef, hematologi  
Johanna Abelsson
Tel: 010-435 47 62 

Sjukhusdirektör
Björn Järbur
Tel: 0722-30 74 68

Publicerad: