Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Styrelsens möte 31 mars: Stolthet över att satsningen på neonatal belönats med pris

Publicerad: Uppdaterad:

Torsdag den 31 mars hade styrelsen för NU-sjukvården sitt tredje ordinarie möte för året. På dagordningen stod bland annat beslut om utökat uppdrag inom diabetesvården för NU-sjukvården och prioritering i sjukhusets budget för utbildningsbefattningar för sjuksköterskor som vidareutbildar sig till specialistsjuksköterskor och barnmorskor.

Handlingar till 31 mars, på denna sida läggs även protokollet upp 

Ökat uppdrag för diabetesvården
Det utökade uppdraget inom diabetesvården handlar om att NU-sjukvården under 2022 tar över ansvaret för cirka 230 vuxna patienter med diabetes typ 1. Överföringen av patienterna ska vara slutförd senast 21 oktober och beror på att avtalet med nuvarande privata vårdgivare upphör 31 oktober. Uppdraget omfattar 230 patienter motsvarande cirka 750 besök per år. Uppdraget omfattar också förskrivning av diabetesläkemedel och diabeteshjälpmedel från och med 2023.

Utbildningsbefattningar för sjuksköterskor i specialist- och barnmorskeutbildning, prioritering för satsning i budget 2022
NU-sjukvården har tilldelats 9,2 miljoner kr för att kunna inrätta utbildningsbefattningar för sjuksköterskor som vidareutbildar sig, samt en extra satsning med 440 000 kr som riktas till utbildningar inom anestesi, operation och intensivvård. Totalt handlar det om 15 befattningar med bibehållen lön (halvfart) att fördela med start hösten 2022.

Nya neonatal tilldelas ärofullt byggpris
”Samarbetsviljan har lett fram till nya lokaler där de allra minsta och sköraste kan få vård.” Så motiverar juryn för Årets bygge 2022 att byggnationen av NU-sjukvårdens nya neonatal har utsetts till vinnare i kategorin renovering.

− Det är med stolthet vi i styrelsen ser att satsningen på neonatal har resulterat i detta pris, säger Peter Heie, ordförande i NU-sjukvårdens styrelse. Nu erbjuder NU-sjukvårdens neonatalavdelning en modern vård för sjukhusets alla minsta patienter, där familjen runt det nyfödda barnet inkluderas på ett unikt sätt.

− Barn och föräldrar kan vårdas och bo tillsammans, vilket är gynnsamt för anknytningen, och bidrar till tryggare föräldrar. Detta leder till flera, fördelar som till exempel tidigare amningsstart och att familjen då kan få lämna sjukhuset tidigare och komma hem till sin egen miljö,

Fint byggpris till nya neonatal 

För mer information kontakta:
Peter Heie, NU-sjukvårdens styrelse, ordförande. Tel: 070-313 86 80 
Carina Åström, NU-sjukvårdens styrelse, vice ordförande. Tel: 070-290 60 85

Pressmeddelande från NU-sjukvårdens styrelse publiceras på detta sätt så snart som möjligt efter styrelsens sammanträde.
 
Publicerad: